La Xarxa Local d’Infància reuneix serveis per a infants de 0 a 6 anys

El 3 de juny es va presentar la Xarxa Local d'Infància 0-6 anys, a la sala Maria Rosa Casanovas del Centre Cultural Joan N. García Nieto. Es tracta d'un projecte al qual l'Ajuntament de Cornellà ha donat forma durant l'últim any, en el marc del programa Educar per Créixer, que planteja formalitzar un treball en xarxa, mitjançant una planificació estratègica participativa que desencadeni un projecte col·laboratiu per oferir un suport coordinat, a les famílies en la seva tasca de criança i educació.

La Xarxa vol intentar sumar projectes i iniciatives a nivell ciutadà perquè els pares i mares coneguin amb més facilitat totes les opcions que tenen (tant des de l'administració com d'entitats i de professionals) per aconseguir recolzament, formació, compartir experiències, entre d'altres, vinculades a aquesta etapa educativa i de la vida, els primers anys, que suposen per a les famílies molts canvis en les maneres d'organitzar-se i de plantejar-se la vida.

Línies estratègiques

D'inici, s'han establert quatre línies estratègiques: acord institucional,  professional i comunitari; millorar la coordinació entre els equipaments; promoció del llenguatge comú intersectorial; i activitats intersectorials i comunitàries  amb famílies. Entre d'altres, els primers objectius a desenvolupar són l'organització de sessions amb famílies, coordinades entre equipaments i entitats, organitzar activitats lúdiques amb famílies, o muntar grups d'ajuda mútua entre famílies sobre la criança i l'educació.

Actualment, a Cornellà hi viuen 5.358 nens i nenes d'entre 0 i 6 anys. La creació de la Xarxa també servirà per definir un catàleg dels serveis existents disponibles a la ciutat per a infants d'aquestes edats, públics i privats.

 

Pàgina web Educar per Créixer