33 etiquetes en carrers i places detallen el cost de certs serveis bàsics

Per consultar els cartells i les etiquetes, cliqueu AQUÍ

L'Ajuntament de Cornellà ha fet públic per tercer any consecutiu, el balanç del cost dels serveis i equipaments, amb l’objectiu d’explicar quant paguem per ells i quant costa mantenir-los. Així es vol fer més visible aquesta important part de la despesa pública, i afavorir un exercici de reflexió per part de tots i fer un ús cívic i responsable dels mateixos. Per exemple, biblioteques, escoles bressol, l'escola de música, la ludoteca, el Parc Esportiu i el Complex Aquàtic Can Mercader, pavellons esportius i camps de futbol, les activitats i propostes educatives, espais familiars i espais nadó, centres cívics...

En el cas de 46 d'aquests equipaments s’ha col·locat un cartell a l'entrada informant del seu cost de manteniment i, desglossat, a qui correspon el seu finançament.

Aquest any hi ha una novetat: també es divulga el cost dels principals serveis municipals, mitjançant 33 etiquetes grans que s'han col·locat en alguns espais públics de Cornellà, simulant les dels preus de les botigues. Detallen quant costa mantenir els parcs i jardins (de color verd), la neteja dels carrers (de color taronja) i la recollida d'escombraries (grogues): en total, més de vuit milions d'euros, i tres temes que són prioritaris per al govern municipal.

En conjunt, la campanya és un exercici de transparència en la gestió de la ciutat i divulga el cost real de molts serveis obtinguts amb l'esforç inversor dels últims anys, el manteniment dels quals és cosa de tots. 

Comptem amb la col·laboració ciutadana  

Com a ciutadania es pot col·laborar en el manteniment de Cornellà des de moltes vessants. Una d’elles és en la correcta gestió de les escombraries. Aquestes es deuen dipositar en una borsa tancada, preferiblement entre les 20 i les 21.30 hores, al contenidor pertinent. En el cas dels residus orgànics és fins i tot més necessari respectar aquest horari.

Els mobles i objectes voluminosos es poden deixar de dilluns a divendres en el mateix horari, en algun dels espais específics, mentre que els electrodomèstics, olis i altres residus especials s'han de portar a les deixalleries municipals.

Recordeu que està prohibit deixar residus fora dels contenidors i tirar borses grans d'escombraries a les papereres: és poc higiènic i, a més, està sancionat amb una multa.