70 anys de les biblioteques de Cornellà, estem d'aniversari!

El dimecres 15 d’octubre se celebra a l’auditori del Centre Cultural de Sant Ildefons un acte commemoratiu de la inauguració, ara fa 70 anys, de la primera biblioteca pública de Cornellà. Aquell primer equipament bibliotecari, instal•lat el mes de juny de l’any 1943 a la planta baixa de la masia de Can Gaia (l’actual seu de la Guàrdia Urbana, al carrer de Rubió i Ors), va ser traslladat posteriorment a una planta baixa del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Durant els anys de la Dictadura, la Biblioteca Popular de Cornellà va ser l’únic referent cultural de la ciutat. A les seves instal·lacions es realitzaven tota mena d’actes de promoció de la lectura, activitats infantils, conferències i també les primeres classes de català impartides pel lingüista Josep Llobera i Ramon.

Avui, setanta anys després d’aquella efemèride, aquella petita biblioteca situada al carrer de Rubió i Ors ha evolucionat fins a convertir-se en una xarxa de tres biblioteques públiques, amb més de 5.000 m2 i una col·lecció de més de 160.000 llibres i documents. Una evolució positiva que bé mereix un moment de celebració per la feina feta, i també de reflexió sobre els reptes que el món bibliotecari de Cornellà haurà d’afrontar en el futur.

L’acte consistirà en la projecció d’un vídeo commemoratiu dels 70 anys de biblioteques municipals, en un homenatge i reconeixement a treballadors i usuaris de tot aquest període, i en la presentació pública del compromís de les biblioteques de Cornellà amb el futur de la ciutat. Clourà l’acte, que és obert a tothom, una activitat musical.