Arriba la primera Setmana de la Co-Innovació a Cornellà

La Setmana de la Co-Innovació és un punt de trobada per discutir les oportunitats de creixement i innovació de la comarca del Baix Llobregat, que té lloc del 10 al 13 de desembre a Citilab Cornellà, a diversos punts de Sant Feliu, i a Can Calderon, en Viladecans. Amb la crisi en el punt de mira, els organitzadors estan convençuts que només combinant innovació i creativitat trobarem una sortida a la actual situació econòmica. 

La Setmana s’estructura en 4 eixos temàtics: Treball, ocupació, empresa i emprenedoria; Educació; Administració, i Urbanisme i Smart Cities. Cada eix ve comissariat per líders de pensament en aquests temes i s’han organitzat demostracions, xerrades, presentacions i tallers, per dies i per municipis. 

Els objectius de les jornades són:

  • Aflorar i mapejar la comunitat d’innovació del Baix Llobregat. 
  • Recuperar la memòria d’innovació de la comarca. 
  • Reunir i presentar els diferents tipus d’innovacions: socials, empresarials, polítiques, digitals, educatives, agràries, urbanes...
  • Obrir la innovació a tothom mitjançant l’aprenentatge.
  • Impulsar la co-innovació per al desenvolupament econòmic, social i la creació d’ocupació.
  • Elaborar un manifest i dissenyar un programa d’innovació col·laborativa i oberta al Baix Llobregat.

La participació en els diferents actes de la setmana és gratuïta, però donat l’aforament limitat d’alguna de les sales, cal realitzar inscripció prèvia.

Fira de la Innovació i la Creativitat

A més, el dissabte 13 també se celebrarà la Fira de la Innovació i la Creativitat, entre Cornellà i Sant Feliu, que acollirà diverses demostracions i xerrades, entre d’altres, sobre l’esport  electrònic, prototips d’aplicacions d’Smart Cities per tothom, simuladors de vol, addiccions a Internet, robots o taller de flautes amplificables.