Les aplicacions de Seguretat i el Juga Verd Play es presenten a la I Setmana de la Co-Innovació

Més informació de les aplicacions de Cornellà 

En el marc de la I Setmana de la Co-Innovació del Baix Llobregat, que ha tingut lloc del 10 al 13 de desembre a Citilab-Cornellà, a diversos punts de Sant Feliu, i a Can Calderon, en Viladecans, s'han presentat dues de les aplicacions per a telèfons intel·ligents desenvolupades a Cornellà: l'app de Seguretat i el Juga Verd Play. 

L'aplicació de seguretat també s'ha estés a altres sis municipis de la comarca, i s'ha convertit així en la primera app de les seves característiques interterritorial d'Europa. Té tres característiques principals: 

  • Els usuaris poden notificar incidències a la Guàrdia Urbana de manera àgil a través d’un missatge de text, de veu, una foto o un vídeo. 
  • L’aplicació compta amb servei de marcació ràpida, essencial per a l’atenció d’emergències, i contingut pedagògic com consells de prevenció del delicte, seguretat vial i primers auxilis. 
  • És gratuïta i està disponible pels telèfons mòbils amb sistema operatiu tant Android com iPhone.

Pel que fa a l'app de Juga Verd Play, és un projecte únic a Espanya que pretén potenciar el joc net entre els infants de la comarca. Per això ha creat un nou sistema de puntuació de joc en què és important guanyar però més important és fer-ho amb “fair play”. Amb aquesta iniciativa, en la que participen gairebé 5.000 nens, es pretén educar-los en valors mitjançant la pràctica esportiva i implicar tota la comunitat esportiva en aquest procés. És, per tant, una eina pedagògica essencial per a l’aprenentatge de valors i educació mitjançant el joc. 

A més de la Setmana de la Co-Innovació, el dissabte 13 també se celebra la Fira de la Innovació i la Creativitat, entre Cornellà i Sant Feliu, que acollirà diverses demostracions i xerrades, entre d’altres, sobre l’esport electrònic, prototips d’aplicacions d’Smart Cities per tothom, simuladors de vol, addiccions a Internet, robots o taller de flautes amplificables.