La web del Govern Obert rep més de 1.300 visites mensuals

El portal web Govern Obert de Cornellà es va engegar a l'octubre de 2013 amb l'objectiu d'aproximar l'administració al ciutadà i fomentar la seva implicació a través d'una relació basada en la coresponsabilitat i l'eficàcia en la gestió municipal. Aquesta nova plataforma permet conèixer de forma més exhaustiva l'administració i accedir a informació sobre diferents àmbits municipals. A través d'aquest portal s'estableix un model de relació entre ciutadania i administració basat en la transparència, la col·laboració i la coresponsabilitat, per aconseguir una gestió més eficient i un ús més eficaç dels recursos i serveis que s'ofereixen a la ciutat. 

La de transparència, la pàgina més vista 

Des de la seva posada en funcionament, la web ha rebut prop de 18.000 visites. El portal Govern Obert està dividit en diverses seccions que permeten una major agilitat en l'obtenció d'informació: Transparència, Col·laboració i Coresponsabilitat. D'aquests apartats, la pàgina que més interès ciutadà ha despertat és la de transparència, amb aproximadament el 60% de les visites. En ella, apartats com el d'informació, dades de la corporació municipal, els pressupostos, les dades ITA (Informe de Transparència dels Ajuntaments) o la informació econòmica han estat els més vistos. En segon lloc, la secció de coresponsabilitat ha estat consultada pel 10% dels visitants, seguida per la de col·laboració. El portal també compta amb els apartats Open Data (dades públiques obertes amb més de 100 pàgines de continguts per a la seva utilització), A prop teu (portal de comunicació d'incidències a l'espai públic, seguretat i convivència), Cornellà Millora (informació sobre obra pública) o Cornellà en la Butxaca (que dóna accés a totes les aplicacions per a telèfons mòbils amb informació per a la ciutadania). 

Implicació i col·laboració ciutadana

L'objectiu del portal no és un altre que posar en valor la implicació dels ciutadans com a agents actius: informats, implicats i amb opcions i canals per opinar. Amb això es busca aproximar al màxim l'administració municipal i comptar amb un sistema de gestió viu, obert i transparent. 

Transparència per millorar la gestió municipal

Des de l'apartat de transparència de Govern Obert s'accedeix a tota la informació sobre la utilització dels recursos públics i la planificació de la gestió municipal (pressupostos, organització municipal i regidors, enquestes sobre transparència…) per promoure una col·laboració activa de la ciutadania. Així mateix, també es poden consultar els indicadors de transparència.

Open Data, lliure accés a dades públiques

Un dels apartats destacats del portal Govern Obert és el Open Data. Es tracta d'una àmplia base d'informació d'aquelles dades públiques (que no estan subjectes a cap restricció legal) que qualsevol persona pot utilitzar per desenvolupar serveis que puguin ser útils a la societat. Són dades en formats digitals, estandarditzats i oberts. De gener a octubre aquesta pàgina ha rebut un total de 2.430 visites. 

Coresponsabilitat i col·laboració 

El coneixement i l'experiència dels ciutadans constitueixen un benefici per a la gestió municipal i suposa un valor afegit per a la ciutat. Òrgans com el Consell de Ciutat, els Consells sectorials de participació o altres plataformes són espais d'implicació, de diàleg i reflexió en els quals s'analitzen propostes i iniciatives que tenen a veure amb el benestar de la ciutat i els seus habitants.

A prop teu, una altra manera de gestionar

El projecte A prop teu és una plataforma digital per comunicar incidències, suggeriments i propostes relatives a l'espai públic. Regidors a peu de carrer parlen i donen resposta a les preocupacions de la gent.

Seu electrònica

La Seu electrònica de l'Ajuntament és l'adreça electrònica disponible mitjançant la qual l'Ajuntament difon informació i presta serveis. Així mateix, existeix un servei de Cita Prèvia des del qual es pot concertar data i hora en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Presència a les xarxes socials

Des d'AQUÍ es pot accedir a tot el catàleg i perfils diferents amb els quals compta l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.