Nova edició del Pla Educatiu d’Entorn amb més d’una vintena d’activitats

El Pla Educatiu d’Entorn de Cornellà (PEE) per al curs 2014-2015 inclou un total de vint-i-quatre activitats de formació, que es desenvoluparan en els centres educatius del barri de Sant Ildefons (Alexandre Galí, Jacint Verdaguer, Mare de Déu de Montserrat, Sant Ildefons, Torre de la Miranda, El Pilar i SAMC; a més de l’institut Maria Aurèlia Capmany i l’Escola Municipal d’Educació Especial Virolai).

Torna l’equinoteràpia i un taller de pintura

El Pla ofereix tallers i activitats de diferent periodicitat. Entre ells destaquen com a novetat un taller de pintura a través del joc i se’n reprenen dos que ja s’havien fet en alguna edició anterior com ara un d’equinoteràpia i un altre de dinamitzador cultural.

També es podrà optar a estudi assistit (classes de reforç), tallers de castellers, plans esportius, trobades intergeneracionals, tabals, catifes de flors, esplai, visites a la biblioteca i tallers de mercat, cuina i infants.

Atenció als sectors més desafavorits

Totes les activitats són promogudes per entitats ciutadanes i clubs esportius, per tal d’aconseguir una integració real entre l’escola i el barri. L’eix bàsic del Pla és el foment de la cohesió social, a partir de l’educació intercultural i es treballa en tres àmbits d’actuació: dins de l’horari escolar, fora de l’horari escolar i en la formació de les famílies.

S’adreça a tot l’alumnat, tenint especial atenció als sectors més desafavorits. Cada curs s’arriba a més de 2.500 nens i nenes i joves.

Entitats i col·laboradors /es  que participen desenvolupant activitats en el Pla:

Entitats: ACR Peña Dominó/ Castellers de Cornellà/ Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons/ Cornellar’t, Traços, Arts Plàstiques, Difusió/ Els Diables de Cornellà/ Foment de Cultura Popular de Cornellà/ Fundació El Llindar/ Fundació per a joves  La Carena/ Club Cornellà Futbol Sala/ AE Sandor/ Bàsquet Femení Cornellà.

Col·laboradors: El Jardí de París/ Restaurant els Plats/ Fundació Futbol Club Barcelona/ Serveis professionals d’ Alícia del Hoyo i Cornellà, compra a casa.