Apunta't a la Cryptoparty per aprendre a usar i navegar per internet d’una manera responsable

El proper 30 de gener Citilab organitza una CryptoParty. Les cryptoparties són tallers ens els que s’explica als assistents com instal·lar, configurari i fer servir les eines bàsiques per a navegar i usar Internet d’una manera més responsable, sabent en quins riscos es pot incórrer en cada moment i avaluant si els usuaris els volen assumir o no.

La crytoparty planteja que fer servir Internet d’una manera segura no és més complicat que circular pel carrer, però quan som petits a tots ens han explicat com creuar un carrer o què volen dir els senyals de trànsit. A les CryptoParties s’explica i es practica.

En el temari es fa una breu introducció sobre perquè cal protegir la nostra privadesa en les comunicacions i dades personals, s’aprenen a identificar els punts problemàtics a la xarxa tot i dentificant els riscos, la gestió de passwords i bloqueig de dispositius, saber on és el nostre dispositiu si ens el roben, fer-ne còpies de seguretat i saber fer-les bé, xifratge, navegació segura, entre molts altres temes.

L’activitat s’adreça a usuaris mig i a persones sensibles al tema, sigui quin sigui el seu nivell de coneixement en aquest àmbit, que vulguin saber una mica més sobre com protegir les seves comunicacions i dades personals. I, en general, a tothom qui vulgui compartir els seus coneixements amb altres usuaris que no dominen tant el tema. L’objectiu és difondre i divulgar aquestes eines i procediments al públic en general, sobretot d’àmbit no tècnic.

Inscripcions i més informació