Cornellà s’apropa a la ciutadania a través de les noves tecnologies

Interacció, diàleg, participació, transparència, coresponsabilitat, col·laboració, proximitat… són objectius de l’Ajuntament de Cornellà en la relació amb la ciutadania del municipi, i les tecnologies faciliten assolir-los. Des de les xarxes socials, les aplicacions mòbils i diversos portals d’Internet, els veïns i veïnes de la ciutat tenen al seu abast tota mena d’informació municipal i poden realitzar tràmits les 24 hores dels 365 dies de l’any. Recentment, Cornellà ha obtingut 96,3 punts sobre 100 a l’enquesta ITA (Índice de Transparencia de los Ayuntamientos).

Què fer a Cornellà

L’Ajuntament va posar en marxa fa poc més de quatre mesos www.queferacornella.cat, un portal d’oci i cultura, implementat per comptes a quatre xarxes socials (Twitter, Facebook, Flickr i Instagram) i l’app #queferacornella. Entre moltes altres coses, hi trobareu informació d’activitats culturals i d’esbarjo, com les programades des de Cultura en Família, Cornellà Escena i el Mercat de Pagès.

Transparència i innovació, eixos de la política de proximitat

Cornellà va posar en marxa el portal de Govern Obert a l’octubre de 2013, en la línia del foment de la transparència i la coresponsabilitat ciutadana per millorar l’eficàcia en la gestió municipal. Des de llavors, ja ha rebut prop de 18.000 visites, amb una mitjana de 1.300 mensuals, i la pàgina de Transparència és la més vista, amb aproximadament el 60% de les visites.

També està format per la secció Open Data, des de la qual s’han realitzat més de 1.100 descàrregues de dades sobre la ciutat. L’objectiu és que ciutadans i empreses reaprofitin aquestes dades, que són d’ús lliure, per produir valor econòmic. Podran construir sobre elles una nova idea que generi dades, coneixements o, fins i tot, la creació de nous serveis que reportin beneficis econòmics i/o socials.

Des de la pàgina de Govern Obert també es té accés a la Seu Electrònica, que permet fer tràmits, demanar cita prèvia per l’OAC i accedir al tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

Sis aplicacions mòbils gratuïtes

L’Ajuntament ha impulsat sis apps gratuïtes per tal de facilitar l’accés ràpid a informació específica. Són de temes tan diversos com: la seguretat ciutadana, les activitats d’oci i cultura, les promocions del comerç local, l’oferta esportiva dels equipaments municipals, les conferències del Cornellà Creació i un sistema de puntuació alternatiu basat en valors per a les competicions esportives infantils.

 

Informació publicada al Cornellà Informa del mes de febrer