Cornellà comptarà amb dos nous espais de lectura als barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda

Cornellà comptarà amb dos equipaments nous adreçats al foment de la lectura, innovadors i a mig camí entre una biblioteca i un centre cívic, en els barris de Fontsanta-Fatjó i Almeda, les dues  zones menys properes al centre del municipi i per tant més allunyades de les biblioteques municipals. Les noves instal·lacions formen part del pla estratègic "Cornellà, Ciutat de la Lectura", aprovat el 2009, i que té com a objectiu promoure la lectura des de tots els àmbits socials i en totes les franges d'edat, amb la finalitat d'impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

Aules d'Estudi i sales polivalents

Els Espais de Lectura, projectes realitzats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tindran una superfície de 700 metres quadrats aproximadament cada un dividits en dues plantes, amb l'objectiu de deixar lliure una part del solar edificable perquè l'equipament s'integri en l'espai públic i els usuaris puguin gaudir de la lectura tan a l'interior com a l'exterior de les instal·lacions.

A més, els espais estaran formats per comparticions mòbils, que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment. Aquesta flexibilitat també servirà per mantenir obertes determinades sales de l'edifici mentre que altres romanen tancades, amb la idea de què una part estigui oberta les 24 hores del dia i es pugui utilitzar com a aula d'estudi.

Els nous equipaments, de caire cultural, cívic i familiar, comptaran amb sales de lectura i un punt de préstec que es nodrirà del fons local de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC). També disposaran d'espais polivalents i petites aules on es podran organitzar formacions, tallers, conferències i reunions. L'objectiu és convertir-se en un punt de trobada dels veïns del barri que faciliti l'accés a la informació, l'intercanvi d'idees i el diàleg, i on la lectura sigui l'eix de les múltiples activitats que s'hi desenvolupin.

Segons les previsions les obres començaran a partir de l'estiu de 2016.

Llegir la nota de premsa completa