El Consell de la Dona compleix 20 anys com a referent del foment de la igualtat

Departament de Polítiques d'Igualtat

Cornellà està de celebració pel 20è aniversari del Consell de la Dona i pel Dia Internacional de la Dona Treballadora, que omplirà la ciutat d’activitats i espectacles de sensibilització, organitzats per l’Ajuntament i diverses entitats, durant el mes de març.

El Consell de la Dona, format per 30 entitats, és un referent a nivell estatal en el foment de la igualtat i  l’empoderament femení. Des de fa dues dècades, es reuneix una vegada al mes, i mai no ha hagut de votar, ja que totes les decisions s’han pres per consens. El 17 de març, a l’Auditori del Citilab, faran un acte de reconeixement a la seva trajectòria.

Els tres àmbits de treball del Consell:

 

Atenció a les víctimes de la violència masclista

És l’únic ajuntament de Catalunya que atén tant les dones maltractades com els seus fills i filles. Compten amb dos especialistes en salut mental de Sant Joan de Déu i també tenen assistència jurídica. A més, el protocol d’atenció a les víctimes es revisa cada tres mesos per comprovar que s’adequa a les necessitats.

Treball amb joves

Enguany, de manera pionera, han començat els cursos de prevenció d’actituds masclistes a primària, que s’afegeixen als 33 tallers i activitats que ja s’estaven realitzant anualment als instituts públics.

Augmentar el nivell cultural de les dones

Des del CIRD s’organitzen 20 cursos a l’any sobre història, música, literatura… amb professorat qualificat. I enguany tindrà lloc la 9a Universitat d’Estiu de les Dones, en col·laboració amb la UB.
   
  Consulta l’agenda d’actes pel Dia de la Dona a http://www.cornella.cat/ca/8DeMarc.asp. Hi trobaràs concerts, cinema, teatre, xerrades, una marató… També pots obtenir més informació al CIRD (c. Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. Tel. 93 474 28 41).