Un espai públic per viure i conviure

L’Ajuntament de Cornellà inverteix en la millora de l’entorn urbà, principalment en projectes de millora de carrers, manteniment i serveis bàsics. En els darrers anys, dos eixos principals han millorat considerablement per garantir l’accessibilitat i crear una ciutat més cómoda per als ciutadans: la remodelació de l’avinguda de Salvador Allende, en la part propera a la carretera d’Esplugues, carrer de Bellaterra i altres adjacents, així com la creació d’un aparcament municipal gratuït a la zona on abans hi havia el camp municipal de futbol, han permès crear espais amples i de fácil accés.

També s’ha renovat completament el carrer de la Miranda i s’han millorat altres carrers i espais com la plaça de Prat de la Riba i els carrers de Llinars, de la Buganvil·la, de Miquel de Roncalí o de Pius XII.

A diferents places, parcs i espais públics s’han renovat els equipaments i àrees de joc infantils, i s’han instal·lat zones de pic-nic i aparells de gimnàstica

Els carrers Miquel de Roncalí (entre Rubió i Ors i les escales d’accés a la plaça dels Enamorats) i Pius XII, a l’espai proper a Can Rissuenyo, s’han remodelat i s’han reurbanitzat per millorar la seva accessibilitat tant per als vianants com pels vehicles. Aquestes obres han estat executades per l’empresa municipal Procornellà, que ha contractat persones en atur de Cornellà per al seu desenvolupament.

Educadors cívics: promoure el respecte per la ciutat

Des de fa vuit anys, dins de la campanya “Cornellà pel Civisme”, l’Ajuntament contracta durant els mesos d’estiu tres parelles d’educadors cívics per promoure el bon ús de l’espai públic. Aquestes persones tenen com a missió informar els ciutadans de les normes de convivència i civisme, a més de fer difusió d’iniciatives com ara els “Patis Oberts”. El Servei de Mediació Ciutadana és una altra plataforma per promoure la convivència entre els veïns i veïnes i poder resoldre problemes mitjançant l’atenció d’un professional que fa de mediador entre les parts.

Patis oberts i nou programa d’oci saludable

El programa de patis oberts és una iniciativa que posa a disposició dels nens, nenes i joves espais adequats on poder-se relacionar i fer esport. Es tracta de facilitar l’ús del pati escolar perquè pugui ser un espai educatiu els caps de setmana i durant les tardes d’estiu. Aquests espais compten amb dinamitzadors esportius. A aquesta iniciativa se sumen les pistes esportives a diferents espais de la ciutat i el programa “Vine a fer Esport Salut”, un programa que proposa al voltant de 200 iniciatives esportives cada trimestre, que es fan a parcs i espais de la ciutat. Estan adreçades a tots els públics i dirigides per monitors especialitzats. Més de 4.000 persones van participar-hi durant 2014.