Commemoració dels 20 anys del Consell Municipal de la Dona

Departament de Polítiques d'Igualtat

El 25 de febrer de 1995 es va constituir legalment el Consell de la Dona de Cornellà. Es buscava un instrument de participació activa de les dones en el municipi, i l'integraven fins a 18 entitats del municipi, partitis polítics i col·lectius molt diversos, amb l'objectiu d'impulsar accions a favor de la plena igualtat d'oportunitats per a la dona i l'home.

El Consell de la Dona, format avui per 30 entitats, és un referent a nivell estatal en el foment de la igualtat i  l’empoderament femení. Des de fa dues dècades, es reuneix una vegada al mes, i mai no ha hagut de votar, ja que totes les decisions s’han pres per consens. El dimarts 17 de març a les 18.30 hores, al Citilab, es farà un acte oficial de reconeixement a la seva trajectòria.

Cornellà Informa núm.108 (març 1995)

Els tres àmbits de treball del Consell:

Atenció a les víctimes de la violència masclista

És l’únic ajuntament de Catalunya que atén tant les dones maltractades com els seus fills i filles. Compten amb dos especialistes en salut mental de Sant Joan de Déu i també tenen assistència jurídica. A més, el protocol d’atenció a les víctimes es revisa cada tres mesos per comprovar que s’adequa a les necessitats.

Treball amb joves

Enguany, de manera pionera, han començat els cursos de prevenció d’actituds masclistes a primària, que s’afegeixen als 33 tallers i activitats que ja s’estaven realitzant anualment als instituts públics.

Augmentar el nivell cultural de les dones

Des del CIRD s’organitzen 20 cursos a l’any sobre història, música, literatura… amb professorat qualificat. I enguany tindrà lloc la 9a Universitat d’Estiu de les Dones, en col·laboració amb la UB.
   
  Consulta l’agenda d’actes pel Dia de la Dona a http://www.cornella.cat/ca/8DeMarc.asp. Hi trobaràs concerts, cinema, teatre, xerrades, una marató… També pots obtenir més informació al CIRD (c. Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. Tel. 93 474 28 41).

Actes del Dia Internacional de la Dona Treballadora a Cornellà 2015
Centre d'Informació i Recursos per a les Dones
Nota de premsa