INTERVENCIÓ ENFRONT LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA

INTERVENCIÓ ENFRONT LA
MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA
 
L’ablació, encara i ser una pràctica reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans, segueix sent una pràctica estesa que comporta greus riscos per la salut física i psíquica de quines la pateixen.  A Catalunya hi ha més de 18.000 dones en risc de patir algun tipus de mutilació genital, de les quals més de 6.000 són nenes menors de 14 anys. En els últims anys: a Catalunya han crescut un 40% i es consolida com la comunitat amb més presència de dones provinents d'aquests països. 
 
Dimecres 25 de març a la Biblioteca Central de Cornellà:
Passi del Documental BREF i Taula de Debat i Col•loqui LA PREVENCIÓ DE LA PRÀCTICA DE LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA A CATALUNYA, 
 
10.30h PASSI DEL DOCUMENTAL BREF
Metges del Món ens presenta el documental BREF que ens acosta a la realitat de la pràctica de la mutilació Genital Femenina a través de converses amb persones africanes que actualment viuen a Espanya. Les seves opinions i realitats contraposades ens mostren la complexitat d'un tema en el qual es barregen l'herència cultural i el respecte als drets humans.
 
________________________________________
11h Taula de debat i col•loqui: 
LA PREVENCIÓ DE LA PRÀCTICA DE LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA A CATALUNYA, amb Metges del Món i la Bombo N’Dir, presidenta de l’Associació de Dones Immigrants Subsaharianes.  Per tal de donar a conèixer els diferents de treball de prevenció i abordatge de la mutilació desenvolupats la Bombo N’Dir compartirà els seus coneixements i experiència en aquest camps. 
 
DESTINATARIS/ÀRIES : Professionals de l'àmbit social, sanitari, educatiu, judicial i altres professionals interessats o susceptibles d'estar en contacte amb persones afectades o vulnerables i persones interessades en la temàtica. 
 
OBJECTIUS
Crear un espai de Sensibilització i trobada de Professionals 
Sensibilitzar la societat en general sobre aquesta forma d'agressió cap a les dones
Presentar i compartir les experiències de treball i estratègies d’abordatge de la MGF.
 
________________________________________
Fins el 3 d’abril 
EXPOSICIÓ "Un viatge amb compromís: el valor de la prevenció en la lluita contra la Mutilació Genital Femenina"  (Metges del Món)
 

Lloc: BIBLIOTECA CENTRAL DE CORNELLÀ. Carrer Mossèn Andreu, 15. Cornellà de Llobregat.
Per més informació: PUNT DE VOLUNTARIAT I SOLIDARITAT.  c/Mossèn Andreu, 17. Cornellà de Llobregat. Tel. 93376.28.00