Cornellà acull la II jornada Fent Ponts per afavorir l'orientació i la inserció laboral dels joves

Departament d'Educació

En el marc de l’Acord Social contra la crisi, s’han desenvolupat iniciatives educatives per a garantir la igualtat d’oportunitats. Entre d’altres, el mapa de capacitació, el programa Educar per Créixer i les jornades de formació professional Fent Ponts. En aquest sentit, les jornades són un element dinamitzador de les relacions entre centres educatius i empreses, perquè encaixin cada vegada millor les necessitats de demandants i oferidors de feina.

El proper 16 d’abril tindrà lloc la segona edició de Fent Ponts. Es reuniran al Citilab estudiants, docents, empreses i representants de les administracions, per reflexionar, entre d’altres qüestions, sobre el mercat de treball, les competències professionals i el reconeixement de l’experiència laboral. La intenció és aprofundir en els avenços de 2013, quan hi van assistir-hi més de 180 persones i es van realitzar nombrosos contactes entre el món acadèmic i el professional. Des de llavors, s’ha anat ampliant l’oferta de cicles formatius duals, que compatibilitzen la capacitació acadèmica amb la inserció
dels estudiants en entorns laborals reals. A hores d’ara, els instituts Esteve Terradas i Illa i Martí i Pol ofereixen cicles formatius de grau superior i mitjà, amb 7 especialitats duals.

 

Descarrega el tríptic amb la programació de la jornada