16 escoles de Cornellà posen en marxa un sistema d’identificació d’infants per a millorar la seguretat a les excursions

Setze escoles de Cornellà han posat en funcionament aquest mes d’abril un sistema de seguretat per a la identificació dels infants en les sortides escolars, impulsat per l’empresa Sistemas ikanguro i subvencionat per l’Ajuntament de Cornellà.  En total es beneficiaran 4.464 estudiants d’infantil i primària de la ciutat  d’aquest nou dispositiu de seguretat.

Es tracta d’unes polseres personalitzades, intransferibles, adaptables, impermeables i de diversos colors que contenen totes les dades necessàries per poder identificar als responsables dels infants en cas de pèrdua. La informació que conté la polsera està codificada de forma alfanumèrica, per qüestió de seguretat, i es pot accedir a ella amb un telèfon intel·ligent ja sigui mitjançant la lectura d’un QR o entrant a la web que s’indica i introduint un codi. Així, qualsevol persona que trobi el menor, podrà accedir a la plataforma de ikanguro on trobarà el nom de la persona responsable del grup, el seu número de telèfon, l’escola a la qual pertany, el lloc de la sortida, l’horari en què té lloc i la data. Si aquesta persona no disposa d’Smartphone, la polsera també porta escrit el número de telèfon d’Emergències (112) que connecta amb els Mossos d’Esquadra, els quals tenen accés a la informació ja que el sistema compta amb el seu reconeixement i suport.

Aquest sistema d’identificació, que ja es va utilitzar amb èxit a l’última edició dels Jocs Specials Olympics Catalunya on van participar 1.600 esportistes, permet assolir dos objectius: localització ràpida del menor en cas de pèrdua i ofereix tranquil·litat a les famílies i al personal docent davant duna sortida escolar.

El sistema d’identificació per a col·lectius es diu iKanguro i ha estat desenvolupat per dues dones emprenedores de Cornellà, Sílvia Fernández i Pilar Jiménez, que preocupades per la seguretat dels seus fills durant sortides escolars, van dissenyar aquest mètode que facilita la localització, amb l’assessorament dels experts en emprenedoria del Centre d’Empreses de Cornellà, on actualment tenen la seu del negoci.

 

Llegir la nota de premsa completa