Treballs de Recerca per la Pau protagonitzen una exposició a Cornellà de Llobregat

La mostra recull pòsters explicatius de projectes de batxillerat sobre drets humans i cooperació internacional que estan sent assessorats per la Universitat de Barcelona.

L'assessorament es realitza dins el programa Recerca per a la Pau, concertat entre l'Ajuntament i la Fundació Solidaritat UB.

 

 

Els treballs de recerca de batxillerat poden contribuir a la seguretat humana i la cohesió social en la globalització.

 

Aquest és el punt de partida del programa Recerca per la Pau, impulsat per la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, en concertació amb l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que assessora treballs de recerca de l'alumnat de batxillerat del municipi en l'àmbit dels drets humans i la cooperació internacional.

 

Recerca per a la Pau explora les sinergies entre les competències científica i ciutadana dels i les estudiants de batxillerat i posa en relleu el paper fonamental de la ciència per als drets humans, el desenvolupament sostenible i la cohesió social a escala global.

Els treballs de recerca pareixen de les iniciatives de cooperació i solidaritat internacional que es desenvolupen des del municipi, en l'entorn pròxim de l'alumnat, per analitzar realitats de països d'arreu del món.  Per realitzar-los, l'estudiant compta amb el testimoni de gent que ha viscut en primera persona les problemàtiques, així com de persones i estitats del municipi implicades en la cooperació internacional, que constitueixen una font primària d'informació per a la investigació.

El programa Recerca per a la Pau també destaca la importància de la divulgació de la recerca per a la formació científica i ciutadana de l'alumnat. Per això, ara alguns d'aquests treballs es donen a conèixer en una exposició de pòsters que s'exhibeix, del 29 de juny al 17 de juliol, al Centre Cívic Sant Ildefons (C/ Gerdera, s/núm.).