Primeres mesures del nou govern de cornellà: protecció social, educació, reactivació econòmica i transparència

Es posa en marxa el Fons d’Habitatge Social, el Fons Social d’Estudis Universitaris i un nou pla d’ocupació local destinat a contractar 100 persones a l’atur de forma temporal

També es prioritza la reedició d’un nou Acord Social, la creació de l’Oficina de Transparència i la posada en funcionament de la zona verda al barri del Pedró

El govern municipal de Cornellà ja ha posat en marxa les primeres mesures de caràcter social complint així els compromisos adquirits per Antonio Balmón al ser nomenat alcalde, “lluitar contra les injustícies i les desigualtats i evitar la fractura social al municipi”. Una de les primeres accions que ha pres és ampliar a tres els casals que s’organitzen durant el mes d’agost per garantir un àpat als infants més vulnerables. Una iniciativa que va començar l’estiu de 2013 amb el casal d’agost al barri de Sant Ildefons, al qual es va afegir l’any passat el del barri del Pedró i ara se n’incorpora un de nou que atendrà els nens i nenes de Centre, Riera i Fontsanta.

A més, també s’organitza un campus esportiu durant el mes de juliol amb la mateixa finalitat.  En total 370 menors, derivats des dels serveis socials municipals, podran gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu amb dinar inclòs. Es tracta d’un projecte impulsat amb la col•laboració i implicació de les entitats dels diferents barris, que a part de garantir la alimentació als més petits també suposa un suport emocional per als infants en risc d’exclusió social.

Una altra de les prioritats del govern municipal és la defensa del dret a l’habitatge. L’ingrés extraordinari fruit d’una plusvàlua per la compravenda d’un edifici del WTC ha permès destinar 735.000 euros a crear el Fons d’Habitatge de Lloguer Social, amb la finalitat de facilitar a una vivenda aquelles persones que l’han perduda. El fons disposarà d’una oferta de 40 habitatges. L’Ajuntament ja ha convocat la comissió del projecte, formada per la Mesa d’Emergència Social i altres entitats, per analitzar tots els casos de les persones en situació de vulnerabilitat que opten a un habitatge. Un cop accedeixin a la seva nova llar, una part del lloguer es pagarà a través del Fons i la resta, l’assumiran els nous inquilins. Amb aquesta mesura es pretén ajudar a les famílies, així com als propietaris d’immobles i unir esforços per evitar que a la ciutat quedin habitatges buits quan encara hi ha persones que no tenen dret a una vivenda digna.

El Fons Social de Finançament d’Estudis Universitaris, en què s’han invertit els 140.000 euros restants de la plusvàlua entra en funcionament el proper curs. L’ajuda, que es podrà retornar sense interessos o treballant per al municipi, es donarà seguint barems objectius basats en el rendiment acadèmic i la situació econòmica.

Llegeix la nota de premsa completa