A prop teu i patis oberts, dos projectes per afavorir la convivència i cuidar l'espai públic

A prop teu representa una nova forma de gestió de la ciutat a peu de carrer, que  proporciona a la ciutadania un canal de comunicació obert amb l’Ajuntament i li permet coresponsabilitzar-se del seu manteniment, aportant propostes i facilitant el contacte directe amb els regidors municipals, que donen resposta i escolten les preocupacions de la gent.

Aquesta via directa de comunicació permet al Consistori detectar noves necessitats a la ciutat i impulsar petites actuacions o miniprojectes de millora de l'entorn urbà. La col·laboració dels ciutadans i una resposta àgil per part de l'Ajuntament són claus pel manteniment de Cornellà. A conseqüència d’aquestes comunicacions, l'Ajuntament realitza contínues actuacions i reparacions a la ciutat i engega processos de mediació veïnal.

Podeu consultar detalls de com són i com es gestionen totes aquestes incidències en el balanç de l'any 2014.

Del total d'incidències plantejades per la ciutadania en el primer any de gestió, el 63% es van transmetre via web, el 24% per correu electrònic, el 7% per Twitter i el 3% per Facebook. I pel que fa a la temàtica, principalment es refereixen a seguretat ciutadana (24,69%), manteniment de l’espai públic (60,11%)i convivència (15,2%).

Patis oberts, quatre espais per fer esport a l'estiu

Aquest programa tracta d’afavorir la convivència ciutadana en l’ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i parcs per al descans i l’oci de la ciutadania i a l’hora fomentar la pràctica esportiva i els espais de relació d’infants i joves en unes instal·lacions adequades.

Durant aquest estiu, els patis de tres escoles són oberts tots els dies de la setmana, en el següent horari:

-Del 25 de juny al 2 d'agost, de 17:30 a 20:30 hores.
-Del 17 d'agost al 6 de setembre, de 17 a 20:30 hores.

I els patis oberts són els següents:

· Escola Ignasi Iglesias (Plaça Pau Casals s/núm.)
· Escola Sant Ildefons (Av. Sant Ildefons 24)
· Escola L’Areny (c/Sant Lluís s/núm.)
· Institut Maria Aurèlia Capmany (c/Garrofer s/núm.) - només de dilluns a divendres, durant l'estiu de 2015

Així mateix, també estaran obertes durant tot el dia les pistes esportives de la plaça d'Europa, Almeda la Vella i del Parc de la Infanta.