Noves propostes pedagògiques per als 14.000 alumnes que estudien a la ciutat

Departament d'Educació

Una nova etapa carregada de novetats, ja que l’Ajuntament de Cornellà amplia l’oferta d’activitats educatives. Una altra de las novetats és l’entrada en funcionament del nou institut Cornellà de Llobregat, que comparteix instal·lacions amb l’escola Sant Ildefons. En total, més de 2.400 alumnes incien l’educació infantil, gairebé 4.900 l’educació primària i més de 2.400 escolars cursaran l’ESO. La resta són estudiants que es distribueixen en les diferents modalitats de batxillerat i en els cicles formatius.

200 activitats complementen el treball curricular

L’ampliació de l’oferta d’activitats educatives en les escoles d’educació infantil i primària, en l’Escola Municipal d’Educació Especial “Virolai” i als instituts de secundària de la ciutat,caracteritza l’inici de curs. Són més de 200 propostes pedagògiques que s’ofereixen com a complement al treball curricular que es desenvolupa a les aules. Així, en el curs 2015-2016 s’incorporen les activitats proposades des del Departament d’Acció Comunitària i les impulsades a les biblioteques escolars. D’altra banda, el Departament de Medi Ambient organitzarà visites al riu Llobregat promovent entre els escolars el respecte al medi i la sostenibilitat i s’amplia l’oferta de propostes a les escoles bressol oferint nous escenaris d’aprenentatge als nens de 2 i 3 anys. El catàleg de propostes educatives es pot consultar des de l’enllaç http://ajuntament.cornella.cat/PropostesEducatives/

En marxa el nou institut Cornellà de Llobregat amb dues línies

Aquest curs entra en funcionament un nou equipament educatiu a la ciutat. Es tracta de l’institut Cornellà de Llobregat que comparteix instal·lacions amb l’escola Sant Ildefons amb la voluntat d’aprofitar al màxim els espais disponibles al municipi, contribuir al seu manteniment i evitar-ne la degradació. El centre obre les portes acollint dos grups de primer d’ESO, afegint-se així a l’oferta que donen els altres cinc instituts públics d’ensenyament secundari a Cornellà per a estudiants d’entre 12 i 16 anys.