L'Ajuntament dóna suport a la creació de la prestació 'Garantia +55'

El ple de l'Ajuntament de Cornellà ha aprovat dónar suport a la proposta, impulsada pel sindicat UGT-Catalunya, de crear una prestació anomenada "Garantia +55", que s'adreçaria a persones de més de 55 anys que es trobin en situació de desocupació, tinguin cotitzats un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva.

La moció va rebre el suport dels grups municipals del PSC, CEC-CpC, ICV-EUiA i d'ERC, que l'havia presentat. El text aposta per vincular amb més força les polítiques d'ocupació i les de protecció per desocupació, vist el cas d'aquest col·lectiu, el de majors de 55 anys, amb prop del 20% de desocupació i escasses perspectives de recuperar una activitat laboral amb garanties.

La prestació hauria de ser igual al Salari Mínim Interprofessional (SMI) vigent, encara que també es proposa augmentar-lo fins als 1.000 euros que ens acostaria als estàndards dictats per la Carta Social Europea. Entre altres elements, també es destaca que cal finalitzar amb l'estigmatització de les persones desocupades en general i, concretament, les d'aquesta edat, perquè tinguin perspectives reals d'ocupabilitat. Es tracta d'un col·lectiu especialment vulnerable, que voreja l'edat de jubilació, i es considera important prioritzar actuacions que reforcin la seva contribució al sistema de la Seguretat Social per tal que se li assegurin unes pensions dignes.