Tots els grups municipals donen suport a l'acollida de població refugiada procedent de Síria i altres conflictes

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Cornellà (PSC, CEC-CpC, C'S, ERC, ICV-EUiA i PP) han donat suport a una moció en suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.

El text insta el Govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la UE i establir mecanismes per transferir a les administracions municipals una gestió descentralitzada de les ajudes, augmentar les places d'asil i el període d'acollida, entre altres. També insta el Govern de la Generalitat a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, i a donar suport als municipis acollidors i facilitar-ne la coordinació.

Altres acords preveuen oferir el municipi com a territori d'acollida, treballar en la sensibilització de la població sobre la realitat de les persones refugiades, i desenvolupar diferents accions de coordinació i suport amb administracions i entitats vinculades al desenvolupament, davant la situació d'emergència actual.

L'Ajuntament de Cornellà, a principis de setembre, va iniciar les gestions per adherir-se a la Xarxa de Ciutats Refugi i també es va adherir al manifest de l'ONG Pallassos Sense Fronteres, juntament amb altres ONG de la ciutat com Cornellà Solidari, la Coordinadora contra la Marginació, l'assemblea local de la Creu Roja i la FAVCO.

Text íntegre de la moció