Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància

El 20 de novembre a partir de les 10 del matí a la plaça de Sant Ildefons, Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància amb un acte reivindicatiu on es llegirà un manifest de suport amb reflexions i propostes per part de membres del Consell d'Infants de Cornellà.
A l'acte participaran nens i nenes d'escoles de la ciutat, que compartiran un matinal que té com a objectiu conscienciar als infants i també als adults de la vulneració dels drets dels Infants en molts països i la necessitat de treballar per un món més just i igualitari.
Els nois i noies del Consell d'Infants van treballar el curs 2014-2015 el tema de la pau i va col•laborar amb ells la il•lustradora Carme Solé Vendrell. Els seus treballs il•lustren el díptic realitzat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Infància d'aquest any.
El Consell d'Infants de Cornellà es va constituir el dia 13 de juny de 2002. És un consell de participació infantil en el qual es dóna un espai als infants dels darrers cursos de primària per poder pensar, raonar, reflexionar, dialogar i fer propostes sobre aspectes que formen part de la seva vida quotidiana a la ciutat.


Ciutat Amiga de la Infància

Cornellà és Ciutat Amiga de la Infància des del 2010, una distinció atorgada per UNICEF, el Ministeri de Sanitat i Política Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que reconeix la tasca d'un ajuntament en la defensa de la promoció dels drets dels infants. En el cas de Cornellà, s'ha valorat especialment la continuïtat en la participació infantil en el marc del Consell dels Infants.A questa distinció que té un període de vigència de 4 anys es va renovar per a Cornellà l'any 2014.

Díptic informatiu Dia Internacional de la Infància
Pàgina del Consell d'Infants