Cornellà fraccionarà el pagament de l'IBI i altres taxes municipals en 12 terminis a partir de l'any vinent

L'Ajuntament de Cornellà permetrà fraccionar el pagament de l'IBI i altres tributs municipals en dotze terminis per facilitar als contribuents la seva liquidació. L'objectiu de la mesura és que els pagaments per concepte d'aquests tributs siguin menys quantiosos i distribuïts al llarg de l'any, facilitant d'aquesta manera que les famílies, especialment en el cas de l'IBI, no hagin de fer front a un únic pagament important. Fins ara, els impostos i taxes es podien pagar en sis fraccions, entre els mesos de juny i novembre.

Els tributs que es podran fraccionar en 12 terminis són, a més de l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost d'Activitats Econòmiques(IAE), la taxa de guals i reserva de la via pública, la taxa d'aprofitament de mercats, i la taxa per l'ocupació de terrenys públics (quioscos, etc.).

Les persones que ja tenien domiciliat el pagament dels tributs en sis fraccions, també tenen l'opció de sol•licitar avançar al gener la liquidació del primer termini, i pagar la resta cada dos mesos. I si una persona no té encara domiciliats els tributs, pot acollir-se a aquesta nova modalitat de pagament des del moment en què sol•liciti la domiciliació.

Per poder fraccionar el pagament, és imprescindible que els tributs estiguin domiciliats. Els contribuents que vulguin adoptar el canvi, poden demanar-ho a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (aportant el seu número de compte i el DNI), o bé per internet, a la pàgina http://tramits.cornella.cat/TramitsOnline.aspx . (operatiu a partir de l'1 de desembre).

És necessari sol•licitar  el fraccionament abans del 15 de desembre de 2015.

Les persones que vulguin mantenir el mateix sistema de pagament que fins ara no han de fer cap tipus de gestió. L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa sobre l'aplicació de la mesura per assegurar que tothom està informat i resoldre qualsevol dubte al respecte. A més, per a qualsevol aclariment, es pot trucar al telèfon gratuït 900.211.985, de 9 a 20 hores.

Una enquesta dóna suport a la mesura
Durant el mes d'octubre, l'Ajuntament de Cornellà va plantejar a través del portal d'enquestes online Cornellà Opina (http://opina.cornella.cat) la possibilitat de fer aquest canvi, i el 60% de les 848 persones que hi van prendre part van respondre afirmativament a la mesura.

 

Nota de premsa
Entra a http://opina.cornella.cat/