Activitats familiars i tradicions populars per gaudir del Nadal a Cornellà

Activitats familiars, lúdiques i solidàries, pessebres i concerts tradicionals, la fira infantil i el Campament Oriental,... ja és tot a punt per celebrar el Nadal a la nostra ciutat. En aquestes dates, els infants són els grans protagonistes, per això trobareu un ampli ventall de propostes culturals i de lleure per gaudir en família, com ara escoltar contes i jugar a escacs a les biblioteques, visitar el laboratori del Mag Maginet i preparar-se per l'arribada dels Reis d'Orient, aquesta any els haurem d'esperar a la Fira de Cornellà.


Tradició i cultura
El pessebre és una de les tradicions més arrelades a la nostra cultura, podeu fer un recorregut per les parròquies i entitats socials de la ciutat, com ara, la Hermandad de Ntra. Sra. del Rocío o el local dels Amics de la Sardana, entre d'altres. Aquest any hi ha nou naixement a la Plaça Catalunya i a l'església de Santa Maria. Els comerços de la ciutat se sumen també a l'ambient nadalenc, els mercats municipals oferiran Cantades de Nadales i hi haurà patges reials per recollir les cartes per als Reis d'Orient. A més, durant el dia 24 els més petits podran gaudir de la presencia del Tió al mercat Centre.

Fira Infantil i Visites al Laboratori del Mag Maginet
Els infants de la ciutat tenen la seva cita habitual a partir del 19 de desembre a la Fira Infantil de Nadal que torna a omplir les seves instal•lacions, més de 8.300 m2, d'oci i de cultura per a tota la família. Un dels salons més esperats per als infants i joves que tant poden practicar esports, jugar amb les consoles, com participar en tallers més creatius que busquen divulgar els valors culturals, ambientals i solidaris.

Els dies 23,24 27,28,29 i 30 de desembre podeu passar pel laboratori del Mag Maginet ubicat a la torre de la Miranda, entre les 17h i les 20h de la tarda. Només en aquestes dates, l'emissari dels Reis Mags d'Orient ens obre les portes de la seva residencia particular per observar les eines i aparells amb què estudia la posició dels astres.
Per motius de seguretat l'aforament està limitat a 144 persones per dia (12 sessions d' aproximadament 15 minuts cadascuna per a un màxim de 12 persones per sessió). Per tal de visitar el laboratori cal agafar tanda d'accés. A partir de les 16.30h, a les 144 primeres persones (màxim tant adults com infants) se'ls facilitarà un tiquet d'ordre d'entrada.

Descarregat l'APP Què fer a Cornellà

I per conéixer tota l'actualitat cultural i d'oci teniu al vostre abast el projecte “Què fer a Cornellà”. Pots seguir l'actualitat cultural i d'oci a la ciutat a través de la pàgina web, el butlletí electrònic i Facebook, Twitter, flickr i Instagram.

A més ho pots descarregar al mòbil gratuïtament a travès de l'aplicació  “Que fer a Cornellà” que permet consultar la programació des dels smartphones.

Web què fer a Cornellà