El Citilab disposa d'una aula d'estudi nocturna oberta durant tot l'any

El Citilab, el centre per a la innovació social i digital, ha acordat amb l'Ajuntament de Cornellà obrir un aula d'estudi nocturna durant tot l'any. El nou espai per estudiar romandrà obert els 365 dies de l'any, des de les 20 hores fins a les 8 del matí, i els dissabtes i diumenges, de 10 a 14 hores, i de 16 fins a les 8 del matí. La nova aula d'estudi municipal va entrar en funcionament el 28 de desembre, coincidint amb l'època de Nadal i el primer període d'obertura de la resta d'aules d'estudi d'aquest curs escolar.

Amb la posada en marxa d'aquest espai permanent es pretén millorar les condicions per facilitar l'estudi, unes condicions que de vegades són difícils de tenir al mateix domicili. Les aules estan dotades de connexió wi-fi i d'alguns llibres de referència, són ideals tant per la concentració individual com per fer treballs en grup. Ara, per primer cop, els estudiants podran disposar d'un equipament obert durant la nit, aquest fet possibilitarà l'estudi més enllà dels horaris en què habitualment les instal•lacions municipals com les biblioteques estan tancades al públic.

En els últims anys, l'Ajuntament de Cornellà ha fet un esforç per garantir la igualtat en l'accés a l ‘educació de tots els joves de la ciutat, incrementant el nombre d'espais per poder estudiar sense les restriccions horàries habituals.

El nou espai permanent al Citilab vindrà a complementar l'oferta que habitualment ofereixen les altres aules existents a la ciutat. En total són quatre les instal•lacions que donen aquest servei: el Centre Cultural Joan N. García-Nieto (tercera planta), la Biblioteca Marta Mata, la Biblioteca Sant Ildefons i el mateix Citilab. Les tres primeres  estaran disponibles per als estudiants els caps de setmana fins al 7 de febrer.

Gairebé 3.000 usuaris
Pel que fa a l'ús del servei també ha anat en augment, l'any 2015, les aules d'estudi van sumar gairebé 3.000 usuaris, entre els tres períodes d'obertura. Els joves entre 21 i 25 anys d'edat són els que més han trepitjat aquests espais, amb predilecció de l'horari de tarda, i la instal•lació del Centre Cultural Joan N. García-Nieto del barri de La Gavarra és la que ha rebut més estudiants.


Períodes Aules d'Estudi Cornellà'2016
Del 28 de desembre al 7 de febrer
Del 20 de maig al 3 de juliol
Del 26 d'agost al 4 de setembre

Aula permanent Citilab
Tot l'any.
De dilluns a divendres, de 20 a 8h
Dissabtes i diumenges, de 10 a 14h i de 16 a 8h

 

Aules d'Estudi de Cornellà