Congelació de la totalitat d' impostos i taxes per a 2016

Les ordenances fiscals per 2016 aprovades per l'Ajuntament de Cornellà inclouen la congelació de tots els impostos, taxes i preus públics municipals, sense excepció. L'objectiu principal és no augmentar la pressió fiscal als ciutadans i ciutadanes. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de PSC i ICV-EUiA, l'abstenció d'ERC i PP, i el vot en contra de CeC-CpC i C's.

Per tant, l'impost de béns immobles (IBI) es congelarà per tots els cornellanencs, que pagaran exactament el mateix que en 2015 i a més, les famílies més desfavorides podran comptar amb ajudes per facilitar el seu pagament, així com les famílies nombroses. A més s'ha incorporat una penalització per a aquells immobles buits de forma permanent amb l'objectiu de fomentar el lloguer social.

Pel 2016 també es preveu mantenir les ajudes als emprenedors, ampliant el projecte Quota Zero i s'inclou la possibilitat de rebre subvencions per als propietaris dels edificis que formen part del Pla Especial de Patrimoni.

Pagament mensual
Com a novetat, els contribuents que ho han sol·licitat podran abonar els impostos i taxes en 12 terminis, facilitant així el seu pagament. Són tots els tributs, excepte alguns que tenen una sola domiciliació anual, i l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) la recaptació de la qual és a càrrec de la Diputació de Barcelona. La mesura, que s'ha pres després d'una enquesta pública a través del Cornellà Opina, l'han sol·licitat 1.375 persones.


Quant als ciutadans i ciutadanes que no tenen domiciliat el rebut, el calendari que publiquem sota aquestes línies detalla els terminis en què s'han de pagar els diferents tributs.

Consulta AQUÍ més informació.