"La resolució de conflictes, a la recerca de la felicitat" (conferència de Xavier Pastor)

Mentre que en el passat s'ha cregut que només unes persones estaven capacitades per a resoldre conflictes, avui hem descobert que tothom amb uns coneixements bàsics -tenir una actitud positiva, detectar interessos i les necessitats de les persones enfrontades, fer aflorar i analitzar les causes de la confrontació, dialogar amb el suposat adversari, crear un clima de confiança, fomentar la creativitat i buscar l'ajuda de persones de l'entorn-, pot trobar i construir solucions satisfactòries, esdevenint un agent productor de la felicitat.


Amb aquesta perspectiva en ment i dins del programa del Cicle de Pau, en Xavier Pastor ens ve a donar una serie de criteris que si posem en pràctica, ens ajudaran a afrontar -i pot ser resoldre- els conflictes de forma que, no tan sols no suposin un problema per noslatres, sinó que a més puguin suposar un pas endevant en la nostra recerca de la felicitat; meta que tots tenim a la nostra vida.


Per posar-vos en antecedents, us presentarem el currículum de Xavier Pastor: és politòleg i conflictòleg. Expert en la prevenció, getió i resolució de conflictes, especialment en l'àmbit públic i social. Guanyador del Premi Civisme 2014 i 2015 en la modalitat d'assaig amb l'obra "Conflicte Públic" i "30 articles breus de Resolució de Conflictes a Catalunya". Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG (Fundació UdG). Professor en el Programa de conflictologia dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC. Autor de diferents investigacions a Catalunya i de llibres sobre la gestió dels conflictes públics.


La xerrada tindrà lloc dimecres 24 de febrer a les 19:00h, a la Sala Polivalent de la Biblioteca Sant Ildefons.

Quedeu tots convidats, la cosa serà interessant o sigui que feu córrer la veu! 


Link al blog d'en Xavier, pels curiosos que vulguin donar una ullada a les seves idees i historial:

Blog Xavier Pastor