Comencen a treballar 100 persones en un nou pla d'ocupació municipal

Departament de Polítiques d'Ocupació

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa, al començament d'any, nous plans locals d'ocupació, amb la contractació inicial de 100 persones, per un període de sis mesos. Amb aquesta mesura es pretén millorar i fomentar l'ocupació, així com contribuir a rebaixar la taxa de atur al municipi, que se situa en un 16%, una xifra encara alta a Tot i que hagi experimentat una lleugera baixada en els últims mesos.

Una part important dels treballadors contractats, en total 28 persones, es destinaran a reforçar l'àmbit educatiu, una de les prioritats del govern municipal, amb l'objectiu de reduir el fracàs escolar i atendre les necessitats de l'alumnat. Deu persones més realitzen les tasques d'agents cívics a prop de centres educatius, per fer tasques d'informació, sensibilització i pedagogia en les sortides de les escoles de la ciutat, dirigint-se principalment a pares i mares.

També s'han contractat a 7 persones per a la realització de tasques de manteniment de l'espai públic, una altra de les prioritats de l'equip de govern. I la resta donaran suport a diferents projectes de joventut, als serveis d'inserció laboral, així com de suport administratiu a diferents projectes municipals. L'Ajuntament té previst contractar temporalment a 200 persones durant 2016, dins el paquet de mesures promogudes pel consistori per dinamitzar el mercat laboral local i garantir la cohesió social de la ciutat.

Reforçar l'educació

En l'àmbit educatiu, s'han contractat 12 professors per donar suport l'estudi assistit a les escoles i instituts per a aquells alumnes amb dificultats per fer un seguiment educatiu òptim. També s'han contractat dues docents per donar suport a la comunitat educativa de l'Escola Oficial d'Idiomes, dos traductors en llengua àrab per donar assistència a processos d'acollida de famílies, 5 persones per donar suport i atendre als serveis administratius de els centres educatius de la ciutat i 7 més per dinamitzar i impulsar les biblioteques escolars.