L'Ajuntament de Cornellà amplia de 6 a 9 mesos el període de contractació als plans locals d’ocupació

Departament de Polítiques d'Ocupació

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit ampliar de 6 a 9 mesos el període de contractació a les 100 persones, que des del mes de febrer, van entrar a formar part d’un nou pla local d’ocupació a la ciutat.   L’Ajuntament augmenta  tres mesos més respecte als contractes formalitzats en anteriors plans i que tenien una durada de 6 mesos. Així, el període de contractació eventual va des del febrer fins a l’octubre de 2016. El consistori mantindrà aquest termini per a properes contractacions.

L’objectiu municipal és oferir continuïtat a projectes que es posen en marxa i que tenen una major durabilitat en el temps i alhora oferir una estabilitat econòmica més àmplia a persones en situació d’atur o vulnerabilitat de la ciutat. La mesura suposarà per al consistori una inversió addicional de 321.000 euros.

Una part important d’aquests persones contractades es dediquen a reforçar l'àmbit educatiu en totes les etapes formatives amb l’objectiu d’atendre les necessitats de l'alumnat i no permetre una discriminació en aquest àmbit. En total, 28 persones, amb una formació molt concreta, donen impuls a  projectes educatius municipals. En aquesta ocasió, s’han contractat a 14 professors per oferir estudi assistit a les escoles i instituts de la ciutat, un altre grup de persones desenvoluparan tasques d’assessorament en itineraris formatius i també s’han contractat especialistes en idiomes per reforçar els recursos de l’Escola Oficial d’Idiomes. Així mateix, també hi ha un grup de  persones que fan de dinamitzadors  a les biblioteques escolars i altres que faran diferents tasques dins de l’àmbit educatiu de la ciutat.

Amb aquests contractes en l’àmbit educatiu, Cornellà haurà donat feina a més d’un centenar de professionals relacionats amb la docència, que hauran permès donar suport a més de 500 escolars entre 2012 i 2016.

Un altre dels sectors que concentra un major nombre de contractacions en aquesta promoció és el relacionat amb l’atenció ciutadana, amb la definició de prop d’una vintena de llocs de treball d’agents cívics i d’informadors municipals per oferir assessorament i  referències respecte a campanyes de sensibilització i comunicació municipals tant vinculades a l’espai públic com a altres àrees d’intervenció.

 

Més informació a la nota de premsa