Cornellà renovarà l’ús de polseres intel·ligents per millorar la seguretat durant les excursions dels infants

Departament d'Educació

L’Ajuntament de Cornellà renovarà per l’any vinent l’ús de les polseres intel·ligents per als nens de les escoles que ho sol·licitin, després que tant les AMPES, com les famílies i els mateixos centres educatius, hagin fet una bona valoració del dispositiu.

Es tracta d'unes polseres personalitzades, intransferibles, adaptables, impermeables i de diversos colors, que contenen totes les dades necessàries per poder identificar els responsables dels nens en cas de pèrdua. La informació que conté el braçalet està codificada de forma alfanumèrica, per qüestió de seguretat, i s'hi pot accedir entrant a la web que s'indica i introduint el codi de la polsera o amb un telèfon intel·ligent, mitjançant la lectura d'un codi QR.

Aquest sistema d’identificació per als menors es va implementar, com a prova pilot, durant l’últim trimestre del passat curs escolar 2014/2015, per a totes les escoles de primària del municipi, des de P3 a 6è. La bona acollida va propiciar que durant l’actual curs dotze escoles decidissin continuar utilitzant les polseres intel·ligents i aprofitar el dispositiu de seguretat per a totes les sortides programades del centre. En total, 2.737 alumnes d'infantil i primària de la ciutat es beneficien actualment del sistema.

Un projecte creat a Cornellà

El sistema d'identificació iKanguro va ser desenvolupat per dues dones emprenedores de Cornellà, Sílvia Fernández i Pilar Jiménez, que preocupades per la seguretat dels seus fills durant les excursions escolars, van dissenyar aquest mètode que facilita la localització. El projecte ha comptat amb l'assessorament dels experts en emprenedoria del Centre d'Empreses de Cornellà, on actualment tenen la seu del negoci.

Llegir la nota de premsa completa