La coordinació entre els tres cossos de seguretat garanteix el benestar de la ciutadania

Guàrdia Urbana

La principal funció de l'Àrea de Seguretat de l'Ajuntament és la de facilitar la convivència ciutadana i promoure el respecte pels espais comunitaris. En aquest sentit, funciona des de 2011 el Pla Local de Seguretat de Cornellà (Plasecor), que estableix la coordinació i la planificació de tots els cossos de seguretat com a mecanisme bàsic de funcionament, amb l'objectiu de millorar la seguretat en el nostre municipi. Plasecor s'estructura en tres eixos estratègics d'actuació, vinculats a les persones, els serveis i la ciutat, i en funció d'aquests es determinen les prioritats, les accions especials i les campanyes de prevenció. A partir d'aquí, es orienten les activitats i l'acció policial, una tasca que requereix l'actuació conjunta de la Junta Local de Seguretat, la Comissió del Pla i el Consell Municipal de Seguretat i Prevenció.


1.699 hores en xerrades a entitats i associacions

86 sonometries en festes i actuacions musicals

501 hores d'educació viària i cívica en centres educatius

3.283 intervencions de seguretat ciutadana

 

La APP de Seguretat Ciutadana premiada com a millor innovació social
L'aplicació mòbil de Seguretat Ciutadana de Cornellà ha rebut el guardó com a millor projecte d'innovació social, en el marc del VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics 2016 (CNIS). Els premis CNIS reconeixen les bones pràctiques i experiències realitzades per entitats pioneres en innovació, ciutats intel·ligents, administració electrònica, govern obert, transparència, i altres noves àrees de desenvolupament de les administracions que aportin valor als serveis públics.

Taller de defensa personal per a dones
Amb l'objectiu de reforçar l'autoconfiança i aprendre habilitats bàsiques per a la defensa personal, la Guàrdia Urbana de Cornellà organitza un taller dirigit a les dones de totes les edats,  adaptant-se a les necessitats de cadascuna d'elles i coordinat amb les diferents entitats de la ciutat i el Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

La Guàrdia Urbana es connecta a la xarxa RESCAT de la Generalitat
La Guàrdia Urbana de Cornellà millorarà les comunicacions amb els diversos cossos de seguretat i emergències gràcies a l'adhesió a la xarxa Rescat de la Generalitat de Catalunya. rescat està basada en Tetra, una xarxa de  radiocomunicacions mòbils. Destaca la possibilitat de tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores, mitjançant un sistema GPS, el que permet visualitzar en tot moment on està cadascuna de les unitats operatives.

 

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa del mes d'abril