Cornellà formarà part de la nova Xarxa de Municipis per la Igualtat

Acció Social

L'Ajuntament de Cornellà forma part del grup impulsor de la Xarxa de Municipis per la Igualtat que es va presentar el dimecres, 4 de maig a Barcelona. Aquesta Xarxa busca convertir-se en una agrupació voluntària d'Ajuntaments amb l'objectiu d'impulsar, optimitzant els recursos tècnics i econòmics mitjançant el treball coordinat en xarxa, polítiques econòmiques i socials que prioritzin la igualtat d'oportunitats i el respecte pel medi ambient.

Fins ara, són 12 els que formen part del grup impulsor, a més de Cornellà:  Viladecans, l'Hospitalet, Esplugues, Palafrugell, Lleida, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Pineda de Mar, Castellar del Vallès i Gelida.

La Xarxa vol ser un instrument d'unió del municipalisme català que situí la lluita per la igualtat, a través de les polítiques socials, com a centre de l'agenda política de les institucions. La Xarxa vol reivindicar, a més, un finançament just i un model competencial adequat per als ajuntaments, per dur a terme accions que permetin als ciutadans créixer amb igualtat. Els ajuntaments són part de la solució a molts dels reptes que la política té plantejats avui a Catalunya, com han demostrat assumint competències socials que no els corresponien durant els pitjors anys de la crisi.