La ciutat de Cornellà és finalista per obtenir el premi Fulla Verda Europea 2017

Departament de Medi Ambient

Cornellà de Llobregat és, juntament amb Galway (Irlanda) i Mikkeli (Finlàndia), una de les tres finalistes per obtenir el premi de la Fulla Verda Europea 2017, que atorga la Comissió Europea (CE). La distinció European Green Leaf s'atorga, des de l'any 2015, a ciutats d'entre 20.000 i 100.000 habitants que demostrin un fort compromís amb el medi ambient i promoguin la conscienciació entre la seva ciutadania, generant creixement i llocs de treball verds.

La nostra ciutat ha estat seleccionada pels seus esforços per contrarestar les limitacions de la seva situació dins de l'àrea metropolitana, amb la manca d'espais verds i alt volum de trànsit que això suposa, a través de diversos projectes mediambientals, com és el cas del 'Cornella Natura', un pla per millorar l'equilibri de la ciutat i el seu entorn mitjançant la creació de zones verdes integrades dins i al voltant de la ciutat.

L'objectiu d'aquest premi, segons la CE, és reconèixer a les ciutats que demostren un bon historial mediambiental i el compromís amb la generació de creixement verd, animar les ciutats a desenvolupar activament la consciència ambiental i la participació de la ciutadania, i identificar les ciutats que són capaces d'actuar com a 'ambaixadores verdes' i per animar a altres ciutats a avançar cap a uns millors resultats de sostenibilitat. Les tres finalistes s'han seleccionat entre vuit aspirants, que podien provenir de qualsevol país membre de la Unió Europea, a més de Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

Els guanyadors del premi Fulla Verda Europea i de la distinció Capital Verda Europea 2018 (que es concedeix a ciutats de més de 100.000 habitants compromeses amb el desenvolupament sostenible) es donaran a conèixer el 22 de juny a Ljubliana (Eslovènia), actual Capital Verda Europea.

 

European Green Leaf
Nota de premsa de la Comissió Europea
Notícia publicada per EFE