Els esplais de Cornellà estan d'aniversari

Departament de Joventut

Aquest 2016 és de celebració per als esplais de la ciutat: tres d'ells estan d'aniversari, recordant la seva fundació durant els anys setanta com a espai alternatiu de formació en el temps lliure per als infants de la ciutat.

El Club Infantil Juvenil SanFeliu Sant Ildefons fa 40 anys i precisament el 6 de maig té lloc una trobada intergeneracional, un espai on famílies, monitors i monitores i infants que en un moment o altre han passat per l'entitat es troben per rememorar les seves vivències. La gran festa central tindrà lloc el 3 de juny, prop de la seu de l'entitat, amb tallers i activitats, un mural commemoratiu i el vídeo dels 40 anys d'història.

Per la seva banda, el Centre d'Esplai Infantil i Juvenil Gavina va néixer també el 1976, quan la parròquia de Santa Maria va cedir un local a la Comunitat Cristiana de Lindavista. Avui dia, segueixen reivindicant el paper de l'associacionisme en la societat actual. Entre els actes previstos, el 2 de juny hi haurà una xerrada al Centre Cultural Joan N. García-Nieto, seguida de la presentació del conte 'El vol de Gavina', mentre que el 4 de juny organitzen una gran festa final a la plaça de Catalunya.

Finalment, el Centre Infantil i Juvenil Mowgli ha celebrat recentment el seu 45è aniversari, sempre al barri del Pedró, i on a més del compromís de joves de la ciutat per educar joves de la ciutat, cal destacar la seva implicació en l'impuls d'altres entitats com la Coordinadora de centres d'esplai de Cornellà, Movibaix, la comissió Jordiada, els Geganters de Cornellà o la Coordinadora contra la Marginació. Ara fa unes setmanes, va tenir lloc una calçotada per celebrar aquest aniversari, i també ha editat una revista commemorativa.