77.625 kWh destinats a la pobresa energètica

Cornellà ha reunit un gran compromís ciutadà per donar suport a una societat més justa i igualitària en tots els actes de la IV Setmana de la Dignitat, del 17 al 22 de maig, i amb moltes activitats repletes de públic.

A destacar que més d’un miler de persones van participar en el Cros Popular i en totes les activitats que es van programar entorn a aquesta cursa amb el lema ‘Corre o camina contra la pobresa energètica’. L’objectiu era aconseguir la implicació dels participants, sumant les calories cremades i transformar-les en mesures de prevenció contra la pobresa energètica. Entre tots aquells que van córrer el Cros, els que van caminar, els participants en el ‘Zumba per la Dignitat’, o els van participar a les activitats Pedala amb energia, l'inflable Saltem amb energia o al cicle de tallers i xerrades sobre energia, s’han comptabilitzat un total de 77.625 kWh. Això es tradueix en 12.420€, xifra que significa que una cinquantena de famílies de Cornellà estalviaran 700 kWh/ any, el 20% del seu consum gràcies a les mesures d’estalvi que s’instal·laran a les llars que es considerin benefactores. Aquestes dades representen 112€ d’estalvi anual per aquestes famílies.

El mateix dissabte, la festa de la ludoteca va atreure fins a 500 persones en alguns moments a la plaça de Catalunya. I, evidentment, a les activitats vinculades a la Trobada de Gegants, al Dia Internacional de les Famílies a Can Mercader, el concert conjunt de l'Escola de Música i la Societat Coral La Unió... I el ‘Zumba per la Dignitat’, amb 400 inscrits que van aportar aliments per poder participar, va recollir 500 kg d’aliments que es destinaran a la Botiga Solidària de Cornellà.

Pots veure una selecció de fotografies de totes les activitats a aquesta pàgina o també al nostre àlbum de Flickr. També pots veure vídeos d'algunes de les activitats.

21/05/2016 Festa de la Dignitat: ludoteca al carrer i circuit d'educació vial.