Dia Internacional del Refugiat - 20 juny

Com cada any, en arribar el 20 de juny dediquem un dia a escala mundial a reflexionar sobre les persones REFUGIADES. No és una novetat, no és una cosa que ocorrerà el dia 20 perquè hi pensem una mica, sentim llàstima, i prou. Aquesta no és la història. El dia 20 direm que és el Dia Internacional del Refugiat i ho tindrem present, com tots els 20 de juny de cada any... però això és una cosa que fa molt de temps que està passant, són moltes les persones que han patit, i pateixen, aquesta situació de vulnerabilitat, de mancança, de tristesa... 


El que necessiten de nosaltres no és un pensament, no és un sentiment, no és una llàgrima... el que necessiten aquestes persones és que hi hagi algú a qui l'importi la seva situació. Algú que es mogui per estendre una mà amiga. No necessiten l'emotivisme passiu de qui es deixa impactar per una imatge o una notícia, sinó la fortalesa de la gent compromesa, l'acció de la gent que lluita perquè en aquesta vida hi hagi valors que prevaleixin per sobre del valor econòmic que pugui tenir una terra... El valor d'una persona no es pot quantificar. La dignitat d'una persona no es pot anul·lar. No és un estatus que es pugui donar i treure.

 
A Cornellà, per exemple, tenim la sort de comptar amb diverses entitats que treballen des de fa temps amb persones refugiades, per intentar posa'ls-hi les coses una mica més fàcils, perquè puguin tenir una vida una mica més normalitzada. Ajudar costa, ajudar és de valents, ajudar és necessari. Nosaltres, des del Departament de Solidaritat i Cooperació i des de l'Ajuntament sencer, estem molt orgullosos de: l'Associació Mirades, de Cornellà Solidari, de l'Associació Catalana per la Pau i de Creu Roja. També és important que els cornellencs sapiguem que podem col·laborar amb aquestes entitats si volem posar el nostre granet de sorra, ja sigui per aportar suport econòmic o d'altres recursos amb què treballen cadascuna d'aquestes entitats.  


I si no és amb alguna d'elles, també pot ser amb altres, com per exemple el Fons Català de Cooperació que tenen un apartat exclusiu per treballar amb Refugiats (link).


L'important aquí, és que siguem gent amb consciència i amb voluntat de fer d'aquest món un lloc millor. Molt millor del que és ara mateix.