Refuerza el hilo, un projecte solidari a Guatemala que busca finançament

Refuerza el hilo és un projecte solidari que està posant en marxa Patrícia Polo, una cornellanenca de 27 anys que ja en fa dos que viu a Guatemala. Juntament amb Pau Dachs, han estat col·laborant amb la Red de Mujeres de San Marcos, del departament més pobre del país centreamericà, i ara han obert una campanya a Verkami per finançar un projecte que les permeti autosostenir-se.

A Refuerza el hilo, dones víctimes de la pobresa extrema y de la violència masclista més ferotge, produiran i comercialitzaran productes elaborats amb teles tradicionals y típiques, sempre sota un procés digne, just, solidari i sostenible. Aquestes dones, les més vulnerables de la xarxa, tindran un sou just i a la vegada permetran finançar la xarxa de dones (el 75% dels ingressos per vendes es destinaran a salaris justos y el 25% per a l’autososteniment de la xarxa).

La Red de Mujeres de San Marcos s'havia sostingut des de la seva creació amb finançament de la cooperació internacional, però amb les retallades a l'ajuda exterior, s'han quedat sense pressupost. En aquest context, Patrícia i Pau s'han proposat aconseguir que la xarxa es convertís en autosostenible, i per això han pensat en crear un braç productiu, i això serà Refuerza el hilo.

La seva campanya de finançament participatiu a Verkami pretén aconseguir 10.000 euros, i actualment ja superen el 60% de les aportacions necessàries. Als següents enllaços podeu obtenir més informació de tot el projecte:

Pàgina web del projecte
Enllaç a la plataforma de donacions (Verkami)
Vídeo de la campanya