Activada la campanya “Cop de calor” per prevenir els seus efectes en les persones grans

Amb l'arribada de les altes temperatures, l'Ajuntament de Cornellà i la Fundació d'Atenció als Persones Dependents engega la campanya "Cop de calor" per advertir i atendre a les persones grans sobre els efectes nocius de la calor. Com en anys anteriors, es realitzarà un seguiment específic de les més de 4.500 persones majors de 75 anys que viuen soles, o juntament amb algú de la seva mateixa edat. La Fundació, amb la col·laboració d'un equip de voluntaris, realitza atenció telefònica continuada els matins dels dies laborables, i en alguns casos atenció domiciliària, oferint consells i mesures per a la prevenció dels cops de calor, als quals les persones majors són especialment vulnerables i que poden resultar perillosos per a la salut.


Prevenció i precaució
La campanya es realitza de forma preventiva des de fa diversos anys, en previsió que durant algunes setmanes, les temperatures pugin de forma excepcional. És convenient seguir les recomanacions bàsiques, com hidratar-se freqüentment i cuidar l'alimentació, evitar sortir del domicili en les hores centrals del dia i ventilar correctament els habitatges. En cas de cop de calor, és important traslladar a la persona afectada a un lloc a l'ombra i col·locar-la en posició tombada amb l'esquena recta i les cames aixecades per afavorir la circulació de la sang i iniciar maniobres de refrigeració al més aviat possible. Si la temperatura corporal no descendeix, cal acudir immediatament al metge o a un centre hospitalari.
Per a més informació sobre la campanya, podeu dirigir-vos al telèfon de contacte de la Fundació, el 93 375 16 93. L'atenció a les persones grans es realitza sota els paràmetres dels professionals de Serveis Socials de l'Ajuntament, als quals se'ls notifica de forma immediata qualsevol situació de risc amb la finalitat d'activar els protocols habituals d'intervenció social.