Música sota els estels: Tornen les Nits d'Estiu

Música de tots els registres per a tot tipus de públics, en concerts gratuïts a l'aire lliure aprofitant al màxim els espais de què disposa la nostra ciutat. És la principal característica de la programació de les Nits d'Estiu, iniciades l'any 1997 i que aquest any tornen a omplir les hores nocturnes del mes de juliol d'activitats, especialment al Castell i al parc de Can Mercader. La primer actuació divendres, 1 de juliol, amb el grup de rock Mambo Jambo al parc de Can Mercader (23h), que comptarà com a teloners amb el grup Red N. Rebel.

A partir d'aquí els divendres tindrem en aquest parc emblemàtic de la ciutat l'actuació de grups musicals de gran qualitat i projecció. El divendres, 8 de juliol el torn será per a una de les figures femenines més emblemàtiques del rock de les darreres dècades: Christina Rosenvinge ens visitarà per inundar Can Mercader amb l'essència i el ritme del seu darrer treball, "El nostre", un nou disc en el qual, com ella mateixa anunciava fa uns mesos, "hi ha més electrònica i un so més psicodèlic".

Un altre plat fort d'aquest mes vindrà de la mà del grup de pop electrònic NAJWAJEAN. Després de set anys dedicats a les seves respectives carreres en solitari, el duo que va redefinir els límits entre el pop i l'electrònica a la fi dels 90, Najwajean, torna amb 'Bonzo' el seu nou disc. Amb nous sons, però sense abandonar les seves arrels, Najwa Nimri i Carlos Jean tornen a situar-se en l'avantguarda de la música electrònica del nostre país, disposats a revolucionar el panorama musical.

El pati del Castell: concert de petit format

El dimecres i el dijous les actuacions seran al Castell, on es podrà gaudir de lectures dramatitzades, música mediterrània, clàssica, jazz, folk-rock o lírica.

Destaquen l'espectacle de jazz de Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Quartet (6 de juliol) , la música balcánica de Basarab t (7 de juliol), una lectura dramatitzada: Converses: Shakespeare vs Cervantes (13 juliol) o  la força de una de les promeses del folk  rock: Núria Graham (14 de juliol).

El recitals de Samavad (20 de juliol), Roger Mas Trio (21 de juliol) i un concert líric amb la soprano de Cornellà María del Mar Humanes seran altres de les propostes més intimistes d'aquesta programació.

Cinema a la fresca

La plaça de Catalunya acollirà, un any mes, el cinema a la fresca. La primera pel·lícula que es projectarà està destinada al públic infantil, els més petits es podran divertir amb els dibuixos "Los Minnions" (6 de juliol, 22 h). Els adults també podran gaudir del cinema a l'aire lliure amb la projecció de "Jurassic World" (15 de juliol, 22 h).

A més de les activitats principals, diverses entitats també vinculen les seves propostes a la programació de les Nits d'Estiu, com és el cas del Museu Agbar de les Aigües (una ludoteca d'aigua, de dimarts a diumenge), el cicle Dansafolk, que organitza l'Agrupació Sardanista de Cornellà (22 i 30 de juliol), o les Nits a la Fresca, a càrrec de la mateixa entitat..

Altres activitats organitzades per l'Ajuntament de Cornellà que giren al voltant de la música i la cultura són el Can Mercader Festival, que promociona grups joves de Cornellà (dissabte 09 de juliol al parc de Can Mercader.

 

WEB Nits d'Estiu
Programa Nits d'Estiu