Cornellà pel civisme, patis oberts a les escoles a ple rendiment

La iniciativa dels “Patis oberts” forma part de la campanya Cornellà pel Civisme que l’Ajuntament posa en marxa cada estiu i que aquest any ja està a ple rendiment amb una mitjana diària de 46 infants depenent del pati escolar. Els patis de quatre escoles (Ignasi Iglesias, Mare de Déu de Montserrat, Sant Ildefons i L'Areny) són oberts cada tarda de l'estiu perquè els més joves puguin jugar i fer esport a tota la ciutat. L’escola L’Areny manté una mitjana de 72 participants per dia, és la instal·lació que té més usos, i disposa de dos dinamitzadors que distribueixen l’espai en diferents àrees de joc en funció de l’edat dels infants. L’escola Ignasi Iglesias ha augmentat respecte a altres anys amb una mitjana de 37 per dia. L’escola Sant Ildefons està molt consolidada, rep una mitjana de 52 infants i joves i n’hi ha dos dinamitzadors. Per últim, l'escola Montserrat manté una participació diària de 25 nens i nenes.  

Obren de 17.30 a 20.30 hores, fins al 7 d'agost; i de 17 a 20 hores del 22 d'agost al 10 de setembre. En el període central del mes d'agost (entre els dies 8 a 21), aquest any es mantindrà obert el pati de l'escola Montserrat, a Sant Ildefons.

Durant les tardes dels mesos d’estiu, aquests patis escolars compten amb un dinamitzador/a esportiu/va que supervisa la pràctica de les activitats i coordina el bon funcionament de les instal·lacions. També són oberts tot el dia durant l'estiu els espais esportius de la plaça Almeda La Vella, la plaça d'Europa i del parc de la Infanta.