L’aula nocturna del Citilab rep 678 persones en sis mesos

L’aula d’estudi municipal nocturna del Citilab a Cornellà arriba als sis mesos de funcionament, des que va obrir les seves portes el 28 de desembre, amb un balanç de 678 persones que han fet ús de les seves instal·lacions i una mitjana de quatre usuaris al dia. Amb la posada en marxa de l’espai permanent es complementava l’oferta que habitualment oferien les altres aules existents a la ciutat, ampliant les possibilitats d’estudi.

El perfil dels usuaris de l’aula nocturna correspon a una persona jove d’entre 20 i 25 anys, que dedica unes 3 hores i mitja a l’estudi i que resideix a Cornellà (319 usuaris), tot i que hi ha molts usuaris de les poblacions veïnes, principalment de Sant Joan Despí i d’Esplugues, i d’altres que no especifiquen la seva procedència. El rendiment de l’aula en aquests sis mesos ha estat força positiu, amb un total de 6.735 hores d’estudi acumulades.

Facilitar l’estudi a la ciutat

L’aula d’estudi nocturna del Citilab és l’única a tot l’àrea metropolitana de Barcelona que obre els 365 dies de l’any durant la nit. És un espai adient per a aquelles persones que no troben al seu domicili l’ambient propici per a l’estudi: el silenci, la comoditat, els mitjans tècnics i tecnològics, amb accés wi-fi gratuït: per preparar treballs o exàmens, en especial a la nit i els caps de setmana. En total són quatre les aules d’estudi a la ciutat: el C. C. Joan N. García-Nieto, la biblioteca Marta Mata, la biblioteca Sant Ildefons i el mateix Citilab. En els últims anys, l’Ajuntament ha fet un esforç per garantir la igualtat en l’accés a l’educació de tots els joves, incrementant el nombre d’espais per poder estudiar sense restriccions horàries.

Preparar els exàmens de setembre

Del 26 d’agost al 4 de setembre les aules d’estudi del C.C. Joan N. García-Nieto tornen a obrir les seves portes als estudiants per preparar els exàmens de recuperació. L’horari del centre és el divendres de 20 a 24 h, el dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 24 h i el diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 24 h. A més, hi ha l’aula d’estudi permanent del Citilab oberta cada dia de dilluns a divendres i els caps de setmana.

 

WEB CITILAB