Parcs, jardins i espais verds per gaudir de la ciutat

L'estiu és el moment ideal per gaudir dels espais verds de la nostra ciutat. Cornellà compta amb tres importants zones verdes. Una primera que inclou els principals parcs, com el de Can Mercader, Can Corts i el parc de la Infanta; el riu Llobregat i el seu passeig; i, per últim, les places enjardinades i altres indrets. En total, la ciutadania disposa de 752.685 m2 de zones verdes per gaudir a l'aire lliure, incloent-hi tant els parcs, com les places i parterres viaris de la ciutat.

El parc de Can Mercader és el gran pulmó de la ciutat, amb prop de 10 hectàrees de superfície, és un espai de convivència i el nucli de la celebració de festes com la Jordiada, la Festa de l'Esport, les Nits d'Estiu, etc. Hi ha abundant vegetació per descansar a la fresca i compta amb el Complex Aquàtic i Esportiu per refrescar-se en els dies de més calor. A més, alberga el Palau Mercader i el Museu de Matemàtiques, el tradicional trenet, així com zones de jocs infantils, espais per córrer, passejar o anar en bici i un rocòdrom. Els diumenges és el dia de més activitat al parc, durant l'agost se segueix celebrant al Mercat de Pagès, el mercat agrícola que serveix de trobada per als agricultors del Parc Agrari del Baix Llobregat i els consumidors. Actualment els parcs públics de Cornellà han esdevingut espais polivalents i dinamitzadors de la vida saludable, la promoció de la cultura i les activitats familiars.

Passejades pel riu i espais verds urbans

En els últims anys s'han fet diverses actuacions per recuperar el riu Llobregat i la seva ribera, el principal paratge natural de la ciutat. S'han replantat espècies autòctones, millorat els accessos i netejat la zona de residus, per aconseguir una zona de passeig més agradable i gaudir d'un espai lúdic i natural. Des del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat es programen visites guiades al riu i activitats ambientals per conèixer la biodiversitat animal i vegetal.
L'espai verd urbà està integrat per jardins, zones de gespa i parterres, els quals tenen unes funcions importants en la millora de la qualitat de la ciutat, permeten reduir la contaminació atmosfèrica i l'impacte acústic i ens protegeixen de l'excessiva insolació. Cornellà ha anat recuperant terreny verd progressivament, prova d'això és l'increment dels horts urbans que amb el desenvolupament industrial s'havien anat reduint. Actualment, hi ha tres horts urbans a la ciutat, destinats a la gent gran i les persones en situació d'atur: el de Josep Pidelaserra Llach (2008), el de Can Mercader (2011) i els horts comunitaris de Sant Ildefons (2015).
Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa