Cornellà promou l'ús del transport intel·ligent i sostenible

Departament de Medi Ambient

Cornellà se suma a la iniciativa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que aquests dies se celebra a tot Catalunya, sota el lema europeu ‘Mobilitat intel·ligent. Economia potent'. La Setmana del 2016 promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Per reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzats, s’ha programat una caminada de gent gran (dia 22), una visita guiada al riu (dia 24) i la tradicional passejada en bicicleta (#laBaixCicletada)  entre diferents municipis de la comarca, el dia 25 de setembre, amb la col·laboració dels municipis de Sant Boi, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Esplugues, l’Hospitalet i Cornellà. El punt de sortida serà a les 10 h al Parc de la Marquesa de l’Hospitalet. L’arribada al parc de Torreblanca cap a migdia marcarà el punt i final de més de 17 quilòmetres a favor de la mobilitat sostenible.

Cornellà una ciutat ben comunicada

Cornellà aposta també per una mobilitat urbana sostenible mitjançant el disseny d'un model de futur basat en la qualitat de vida, un desenvolupament econòmic sostenible i adequats consums energètics. En aquest sentit, és la ciutat amb la xarxa de transport públic més àmplia del Baix Llobregat, i amb un extens teixit de comunicacions que la posicionen com un emplaçament estratègic perquè milers de persones puguin accedir, diàriament, a Barcelona en pocs minuts, o fer desplaçaments entre poblacions. Una important flota de vehicles i unitats de tren circulen per la superfície -autobús i tramvia- i sota terra -ferrocarril i metro-. Tot això ofereix la possibilitat de disposar d'una xarxa de transport públic que compta amb prop de mig centenar de parades i estacions: metro (Línia 5 amb 3 parades) trambaix (línies T1 i T2 amb cinc parades) autobús (17 línies, tres d' elles nocturnes que connecten Cornellà amb Barcelona i altres poblacions i dues de circulació interna), Renfe (R1 i R4 amb parada a Cornellà Centre) i Ferrocarrils de la Generalitat (L8, S33, S4, S8, R5 i R6 i dues parades). L'estació de Cornellà Centre és una de les de major utilització i circulació de viatgers de l'àrea metropolitana ja que hi conflueixen fins a quatre transports diferents i complementaris: metro, tramvia, rodalies de Renfe i autobusos.

 

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa
13a Passejada en Bicicleta
Caminada per a la gent gran