Destinats més de 500.000 euros a millorar la ciutat amb la plataforma A Prop Teu

Des de la seva posada en marxa al 2013, els cornellanencs i cornellanenques han fet arribar al consistori  més de 3.000 incidències, el 78% de les quals ja s’han resolt i la resta es troben en procés de resolució o estudi.  Això s’ha traduït en una inversió superior als 500.000 euros, xifra que avala l’èxit de la plataforma com a model de cogestió entre els ciutadans i el consistori, amb una mitjana de 85 incidències rebudes per mes, el darrer any.

Algunes de les actuacions han coinsistit en microactuacions de diversa tipologia com la renovació de mobiliari urbà, des d'un tobogan a la plaça Catalunya a substitució de bancs i papereres fetes malbé; la reposició de plantes i arbrat en zones enjardinades del municipi; la millora de les vies urbanes amb propostes com la construcció d'un pas adaptat, la creació de nous passos de vianants en diferents punts de la ciutat i la millora de carrers i places; o la millora de l'enllumenat al parc de Can Mercader i la plaça del Sol, entre d'altres. Millores que han sorgit de la proposta dels veïns i veïnes de Cornellà a través de l'A prop teu, i que contribueixen al manteniment de l'espai públic, tenint en compte el seu punt de vista i l'ús que fan dels espais comuns del municipi.

1.600 projectes d’espai públic

Respecte de la tipologia d’incidències registrades, més de la meitat (53,7%) han comportat la realització de petits projectes de reparació, restauració o restabliment de mobiliari, col·locació de sistemes de prevenció i seguretat, o millores i remodelacions a parcs i places de la ciutat.
Així mateix, el 22,4% han estat actuacions relacionades amb la Guàrdia Urbana, un 11,6% altres de caràcter general, un 4,6% vinculades a la salubritat pública i la resta a obra pública i privada, convivència o medi ambient.
Aquestes dades posen de manifest que la plataforma A Prop Teu és una eina eficaç i eficient per gestionar i actuar de forma ràpida en petites actuacions a la ciutat, gràcies a la implicació dels ciutadans.

A Prop Teu va néixer amb la finalitat de crear un canal directe de comunicació amb la ciutadania, per fomentar la participació en el codisseny de l’espai públic i actuar amb celeritat davant petits desperfectes a la via pública.

www.apropteucornella.cat

Llegeix el reportatge complet al Cornellà Informa

Llegir la nota de premsa completa