Cornellà incorpora 8 propostes de la ciutadania al pressupost d'inversions per a 2017

L'Ajuntament de Cornellà incorporarà a la proposta d'inversions del pressupost municipal per a l'any 2017 un total de vuit projectes proposats i votats per la ciutadania a través de la plataforma dels Pressupostos Participatius. El pressupost estimat per a cada projecte ha estat establert pels tècnics municipals  del web resultants després d'una primera valoració i anàlisi de les 265 propostes presentades inicialment, de les quals 87 es van validar i durant el mes de setembre han pogut ser votades per qualsevol ciutadà o ciutadana de Cornellà a través de la web. Hi ha hagut un total de 1.007 vots vàlids, i cada persona podia votar fins a tres propostes; el número de votants ha estat de 382.  Ara, els projectes s'incorporen a una proposta de pressupost per a l'any vinent, que es presentarà al ple municipal d'aquest mes d'octubre, per a la seva discussió i votació.

A la taula podeu veure els projectes més votats que s'incorporaran al pressupost:

PROJECTES

PRESSUPOST  

 ÀMBIT       

Instal·lació de desfibril·ladors a edificis municipals 22.500 € Cornellà
Instal·lació de càmeres de seguretat
90.000 € Cornellà
Millora del carril bici 150.000 € Cornellà
Supressió de barreres arquitectòniques 140.000 € Cornellà
Renovació vorera c. Manuel Mariné 140.000 € Gavarra
Tendal Escola Bressol Lindavista
10.000 € Gavarra
Parc infantil al carrer Joan Maragall
25.000 € Pedró
Reurbanització de la plaça de l'Estació (RENFE) 108.000 € Centre
TOTAL 685.500 €  

Projecte de pressupostos participatius

El pressupost d'inversions s'ha obert aquest any a la participació ciutadana, amb l'objectiu d'incentivar la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal, des de la coresponsabilitat, i contribuir a una eficaç planificació dels recursos municipals. El mes de maig es van fer sessions informatives amb les associacions de veïns, els consells de participació ciutadana i el Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu on també hi té participació la ciutadania. El juny es va obrir el termini per a la presentació de propostes, que s'han votat durant el mes de setembre.

Al web municipal es pot consultar una explicació més concreta de totes les propostes presentades així com l'estimació econòmica de totes elles.

WEB DE LOS PRESUPUESTOS PARTICIPATIVOS

Llegir la nota de premsa completa