Nou pla d’ocupació local per crear brigades exprés de manteniment de l’espai públic

L'Ajuntament de Cornellà impulsa un nou pla d'ocupació amb el que s'han contractat 115 persones, de les quals 48 són peons o oficials de la construcció que s'organitzaran en equips de treball, anomenats brigades exprés, per realitzar petites obres de millora de l'espai públic de la ciutat de forma immediata. El creixement i consolidació del projecte A prop teu, que ha registrat més de 3.000 incidències i ha resolt el 78% de les peticions rebudes, ha comportat la necessitat de canviar l'organització del treball de manteniment de l'entorn del municipi, creant equips de treball especialitzats. Davant aquesta necessitat s'ha valorat destinar els plans d'ocupació local al projecte, tenint en compte que el sector de la construcció ha estat un dels més perjudicats per la crisi i hi ha moltes persones a l'atur amb experiència en aquest tipus de feina.

El nou pla d'ocupació, tal i com es va decidir el passat mes d'abril, és per un període de nou mesos, amb l'objectiu de donar continuïtat als projectes que desenvolupa el consistori i tenen una major durabilitat en el temps, així com per oferir una estabilitat econòmica més àmplia a persones en situació d'atur i vulnerabilitat de Cornellà.

A part del personal de la construcció, s'han contractat 38 administratius, dels quals 8 són per donar suport als centres educatius de secundària i al CDIAP de la ciutat i la resta per donar recolzament als diferents departaments de l'Ajuntament. També destaquen psicòlegs/ pedagogs i treballadors socials com a reforç per a Educació i Acció Social, i informadors que es dedicaran a detectar pisos buits a la ciutat per poder gestionar-los i destinar-los a ús social.

Més de 200 persones contractades

Durant el darrer any, l'Ajuntament ha contractat 251 persones, 100 persones que van començar a treballar el passat mes de febrer i les 115 del nou pla d'ocupació. A les que s'han de sumar les 12 provinents del projecte 6+6 amb el qual el Consistori ajuda econòmicament a les petites i mitjanes empreses de la ciutat que contracten a gent en atur.

En total, aquest 2016, s'han destinat 2.017.160,19 euros a plans d'ocupació, dels quals la majoria de recursos provenen de l'Ajuntament i la resta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Per a 2017 el govern municipal té previst destinar 2.000.000 més i donar feina a 250 persones més aproximadament.

Llegir la nota de premsa completa