Creu Roja: Huracà Matthew

Des de Creu Roja Cornellà ens fan arribar les següents notícies referents a l'ajuda i el suport que s'està oferint a les persones i als llocs afectats per l'Huracà Matthew, especialment en Hatí:

 

El 27 de setembre de 2016, la tempesta tropical Matthew va començar a guanyar força en el Carib, arribant a convertir-se en un dels huracans més potents d'aquesta temporada, aconseguint la catergoria 4 al seu pas per Haití.

 

En coordinació amb Creu Roja Haitiana, Creu Roja Espanyola ha proposat un desplegament conjunt amb Creu Roja Dominicana per recolzar les accions de la Unitat de Resposta a Emergències Internacionals en aigua i sanejament a Haití. CRD mobilitzaria recursos humans i plantes potabilitzadores (que al seu moment van ser donades per CRE) juntament amb delegats de CRE.

 

Per tot això, Creu Roja ha publicat una crida preliminar amb el qual es pretén assistir a 50.000 persones durant 1 any (a Haití); i sol·licita 6,8 milions de francs suïssos. Estableix tres línies de treball:

  • Salut: vigilància epidemiològica, suport psicosocial i primers auxilis.
  • Aigua, sanejament i promoció d'higiene.
  • Allotjament: solucions temporals i, en menor mesura, també permanents.

 

Creu Roja Espanyola ha realitzat una donació de 15.000€ a la Creu Roja Haitiana per recolzar les primeres accions de resposta. Realitzarà també una donació de 15.000€ a la Creu Roja de Jamaica on els danys han estat menors i van a tenir menys suport extern que altres països.

 

D'altra banda, en coordinació amb la Federació Internacional, s'està preparant un enviament d'articles de primera necesitdad: 2.884 bidons plàstics de 20 litres per a aigua, 2.500 mosquiteres i 1.371 tendals plàstics.

 

S'està realitzant difusió del Fons d'Emergències de Creu Vermella perquè aquelles persones que vulguin donar diners i col·laborar en aquesta emergéncia tinguin la forma de fer-ho fàcilment, aquí us deixem el link:


Col·labora amb la Creu Vermella en el seu Fons d'Ajudes per a Emergències 

 


(Informació i dades extretes de fonts de la Creu Roja)