Cornellà rememora Ramon Llull als 700 anys de la seva mort

L'Avenç de Cornellà, amb la col·laboració del CNL de la ciutat i la Xarxa de biblioteques de Cornellà, organitza una conferència sobre la figura de l’escriptor i filòsof mallorquí Ramon Llull  per commemorar el 7è centenari de la seva mort. Llull va ser un pensador audaç, un místic fervent i un precursor en diversos camps del coneixement. Va viatjar per la Mediterrània cercant  el suport dels monarques a la seva causa que no era altra que la conversió dels «infidels». La seva arma era la raó, l’Ars (‘Art’), un mètode filosòfic basat en el debat, que havia de ser infal·lible. Va escriure en català, llatí i àrab. La figura de Ramon Llull s’ha engrandit amb el pas dels segles.

La conferència, Ramon Llull escriptor, autor i personatge, serà a càrrec de Francesc Tous Prieto, doctor en filologia catalana i investigador associat al Centre de Documentació Ramon Llull, el 25 d'octubre a la Sala Titan de la Biblioteca Marta Mata.

I durant aquest mes el Club de Lectura Fàcil del CNL de Cornellà llegirà el Llibre de les bèsties a la Biblioteca Central. Tot i els set-cents anys que han passat des que Ramon Llull va escriure el Llibre de les bèsties, aquesta obra reflecteix d'una manera fidedigna els mals que des de sempre han duit els humans a la perdició. El llibre reprodueix simbòlicament el comportament humà en l'àmbit polític, i el retraten amb una fidelitat bestial d'una actualitat aclaparadora.

A més, durant el mes de novembre el CNL de Cornellà exposarà la mostra La desmesurada vida de Ramon Llull, que es podrà veure a la Biblioteca de Sant Ildefons del 2 al 23 de novembre. Aquesta mostra cerca descobrir el personatge que hi ha darrera del nom de Ramon Llull, un autor medieval que encara té molt a dir en ple segle XXI.

Totes aquestes activitats s'emmarquen dins dels actes programats a la nostra ciutat per commemorar l'Any Llull, el qual comparteix efemèride amb William Shakespeare, del qual també
es commemora el quart centenari de la seva mort.

Programa Llull i Shakespeare a Cornellà