Més d’una vintena de bars i restaurants participen al Quinto Tapa Cornellà

Cornellà celebra del 27 d’octubre al 13 de novembre la quarta edició del Quinto Tapa Cornellà, una iniciativa organitzada per  l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, amb el patrocini de cerveses Moritz, i que té l’objectiu de promoure la creativitat i estimular el sector del comerç local.  Durant tres setmanes es podran degustar tapes que tenen com a protagonistes els productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. Vint-i-un bars i restaurants participen en la iniciativa, en què cada local ofereix doble proposta de degustació: una tapa especialitat de la casa, acompanyada d’un quinto Moritz al preu de 2,5 €; i una tapa “Km-0”, elaborada amb productes de proximitat, més el quinto, a 3 €. L’any passat es van servir 32.000 tapes.

L'esdeveniment gastronòmic contribueix, una any més, a donar valor a la ciutat de Cornellà i a la comarca del Baix Llobregat com a referents gastronòmics i turístics. Quinto tapa és una experiència gastronòmica amb una clara aposta pels productes del Parc Agrari i fomenta la participació de la resta de sectors comercials de la ciutat. Des dels seus inicis l'AGT ha apostat per fomentar el consum de restauració i generar ecnonomia productiva mitjançant la gastronomia i el turisme de les ciutats de la perifèria, cada cop mirant de trobar noves maneres d'impulsar projectes, així com apostar per la innovació i el consum de productes Km-O. L’Associació ofereix als bars i restaurants que hi participen en l'edició de la ruta de la tapa de cornellà assessorament gastronòmic per part d’un xef col·laborador de l’entitat, amb l’objectiu de millorar l’oferta gastronòmica.

Valorar la qualitat gastronòmica


Amb la intenció de motivar restauradors i consumidors en aquesta iniciativa, hi haurà per una banda, un premi a la millor tapa popular i al millor cambrer o cambrera que els clients hauran de valorar tenint en compte aspectes com la presentació, l'originalitat, el gust i el servei. D'altra banda, els consumidors també tindran diferents premis que podran obtenir al consumir com a mínim dues tapes de dues zones diferents de la ciutat i utilitzant el Tapaport. Hi haurà novament el Tapaport Or i el Tapaport Argent  i els premis podran ser: una tarja de fidelització de l’entitat “Cornellà Compra a Casa” carregada amb 300 euros més un àpat per a dues persones, o un sopar per a quatre persones a la fàbrica Moritz; també es premia amb un sopar per a dues persones la millor foto compartida a Instagram.

Podeu consultar els bars participants, els horaris, les tapes, els premis i més detalls a www.quintotapa.cat, i a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram: #quintotapa #quintotapakny #cornella #parcagrari #moritzbarcelona

Llegir la nota de premsa completa